06
februari
2018
|
11:53
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Uptime integreert trailerbewaking

Mercedes-Benz Uptime is per direct uitgebreid met trailerbewaking. Dat betekent dat de connectiviteitservice van Mercedes-Benz Trucks niet alleen de technische staat van de truck monitort, maar ook die van de trailer. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het maximaliseren van de beschikbaarheid van het wagenpark.

Mercedes-Benz Uptime

Mercedes-Benz Uptime is de innovatieve connectiviteitservice van Mercedes-Benz Trucks die continu de staat van het wagenpark controleert. Deze Uptime-service houdt 24 uur per dag de conditie van de trucks van Mercedes-Benz in de gaten. Door continu de technische staat van de truck te meten, kan Uptime ongewenste stilstand voorkomen en blijft het voertuig maximaal inzetbaar. Dit unieke serviceproduct is onderdeel van RoadEfficiency waarmee Mercedes-Benz Trucks een nieuwe stap in rendement zet. Door transportondernemingen, trucks en de Mercedes-Benz truckdealer intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz Uptime ervoor dat trucks maximaal inzetbaar zijn. Wanneer de sensoren in de vrachtwagen een afwijking opmerken, wordt de truck - afhankelijk van de ernst van de storing - naar de dichtstbijzijnde werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen reeds klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kunnen pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken gebundeld worden voor meer efficiëntie. Ook de planning heeft met een grotere beschikbaarheid meer ruimte waardoor een hogere inzet van de trucks in de vloot bereikt wordt.

Trailerbewaking

Mercedes-Benz Uptime monitort nu niet alleen de truck, maar houdt ook de belangrijkste onderdelen van de trailer in het oog. Dankzij integratie met de trailer kan bijvoorbeeld de status van het luchtdruksysteem onafgebroken worden gecontroleerd. Op basis hiervan wordt er advies gegeven over te nemen maatregelen zoals dat voor de truck al het geval was. In de Mercedes-Benz Uptime klantenportal worden transporteurs geïnformeerd over de vereiste herstelwerkzaamheden voor de trailer. Zo wordt pech of schade door niet tijdig uitgevoerde reparaties aan de trailer voorkomen.

RoadEfficiency

Samen met Total Cost of Ownership en veiligheid maakt Mercedes-Benz Uptime deel uit van RoadEfficiency. Dit begrip van Mercedes-Benz Trucks laat zien hoe transportondernemers de trucks van Mercedes-Benz zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Hiervoor worden de drie pijlers als afzonderlijke thema's belicht.

Meer informatie over RoadEfficiency vindt u op https://roadefficiency.mercedes-benz.com/nl_NL/home.html Specifieke informatie over Mercedes-Benz Uptime vindt u op http://mercedes-benzuptime.nl/nl/home#top