24
februari
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz verzorgt broodnodige mobiliteit voor H.B. De Paauw B.V.

Brood- en banketbakerij H.B. De Paauw uit Hardinxveld-Giessendam heeft begin februari een nieuwe Mercedes-Benz Axor 1824 L in gebruik genomen. Deze truck is onderdeel van een order van in totaal vier nieuwe Axor trucks. Inmiddels bestaat het wagenpark van H.B. De Paauw voor 100% uit Mercedes-Benz voertuigen.

H.B. De Paauw

Brood- en banketbakkerij H.B. De Paauw werd in 1973 opgericht als een bescheiden bakkerij. In het ruim 35-jarige bestaan is het bedrijf uitgegroeid tot één van de modernste bakkerijen van brood en banket met ca. 140 medewerkers en het behoort in Nederland tot de meest toonaangevende in zijn segment. Het assortiment varieert van brood en banket tot unieke streekproducten en karakteristieke seizoensproducten. Hoewel H.B. De Paauw over zeer moderne machines beschikt, worden de producten met de grootste zorg door ambachtelijke bakkers gemaakt.

100% Mercedes-Benz wagenpark

Na de eerste kennismaking met Mercedes-Benz in 2001 werden dat jaar twee Sprinter bestelwagens en in de opvolgende jaren nog eens acht trucks aan het eigen wagenpark toegevoegd. Rüttchen Gorinchem werd in die periode ook de vertrouwde mobiliteitspartner voor H.B. De Paauw. Dankzij de aantrekkelijke kilometerkostprijs en de goede rijeigenschappen van de Mercedes-Benz bedrijfswagens, gecombineerd met de verregaande service groeide de vloot uit tot een 100% Mercedes-Benz wagenpark. 

Axor 1824 L

Enige tijd geleden werd een nieuwe order geplaatst voor vier nieuwe Axor bakwagens van het type 1824 L met Teligent automaat. Met deze nieuwe voertuigen staat de teller op twee Sprinter bestelwagens en vijftien Atego en Axor trucks. De eerste twee Axor trucks zijn inmiddels afgeleverd en de laatste twee zullen in de komende weken volgen. De laadbakken van deze voertuigen zijn speciaal door Carbouw uit Veghel aangepast. De broodproducten zijn volumegoederen die in speciale kratten worden vervoerd. De binnenbreedte van de laadbak is verbreed zodat het maximale aantal kratten in de bak geladen kunnen worden. Omdat het brood veelal warm geladen wordt, slaat er veel vocht tegen de wand. Daarom is de laadbak zowel voor als achter voorzien van extra ventilatie. De combinatie van vocht en kruimels kan ook zorgen voor een glad vloeroppervlak. In samenspraak met Rüttchen Gorinchem heeft Carbouw Veghel daarom een antislipvloer voor de laadbak ontwikkeld. Ook het periodieke onderhoud wordt door de bedrijfswagenspecialisten uit Gorinchem verzorgd door middel van een Reparatie & Onderhoudscontract. Naar verwachting zullen de Axor trucks jaarlijks ca. 75.000 kilometer rijden.