21
september
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz verzorgt presentatie over het project Truck van de Toekomst.

Op dinsdag 27 september a.s. zal Mercedes-Benz direct na de officiële opening een presentatie verzorgen over van het project Truck van de Toekomst. Het project maakt onderdeel uit van het subsidieprogramma Proeftuinen duurzame mobiliteit van het ministerie van infrastructuur en milieu. Het doel is het stimuleren van brandstofbesparing en CO2-reductie bij bedrijfsauto’s. Hiertoe zijn veel kansen bij vrachtauto’s. De belangrijkste belemmering voor het verzilveren van deze kansen is de onbekendheid van bedrijven met de mogelijkheden. Met onder meer de Vito E-CELL en de Atego BlueTec Hybrid heeft Mercedes-Benz af fabriek volwaardige duurzame oplossingen in het bedrijfswagenprogramma. Alle geïnteresseerden zijn welkom om de presentatie van Mercedes-Benz in de Yellow Room van 11.00 tot 12.00 uur bij te wonen. Uiteraard staat op het buitenterrein ook een hybride aangedreven Atego truck klaar voor een testrit.

ecomobiel 2011

Op dinsdag 27 en woensdag 28 september vindt de derde ecomobiel vakbeurs plaats in Rotterdam. Van 10.00 uur tot 18.30 uur zijn bezoekers welkom in Hal 1 van het Ahoy Rotterdam. De officiële opening van de vakbeurs voor duurzame mobiliteit op 27 september om 10.00 uur wordt verzorgd door Minister Melanie Schultz Van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het thema van dit jaar ‘Stop Thinking, Start Acting’ roept op tot actie. Daarmee wordt extra nadruk gelegd op duurzame mobiliteitsoplossingen die nu al inzetbaar zijn. Op ecomobiel zijn veel bedrijven en organisaties actief als partner, sponsor, standhouder en/of organisator van een workshop of debat. Net als voorgaande jaren is Mercedes-Benz ook prominent aanwezig op standnummer 66 van de vakbeurs.

Atego BlueTec Hybride: Truck of the Year 2011

De titel Truck of the Year wordt jaarlijks uitgereikt aan de truck die de grootste bijdrage heeft geleverd op het gebied van zuinigheid, emissies, veiligheid, rijeigenschappen, ergonomie en comfort. In het juryrapport werd Mercedes-Benz geroemd voor de nieuwe Atego-familie die als distributietruck twee belangrijke ‘innerlijke waarden’ uitdraagt. Enerzijds beschikt de bestuurder in het distributieverkeer over een comfortniveau dat tot voor kort was voorbehouden aan de voertuigen in het lange afstand transport. Daarnaast was de jury van mening dat de Atego 1222 L EEV BlueTec Hybrid baanbrekend is op het gebied van alternatieve aandrijvingen. Wanneer het gaat om technologische ontwikkelingen op het gebied van rendement, milieu en veiligheid, heeft Mercedes-Benz bewezen voorop te lopen. De Atego BlueTec Hybride, de eerste zware hybride distributietruck in serieproductie, is daar een sprekend voorbeeld van. Een 12 tons bakwagen met 220 pk sterke EEV dieselmotor en Telligent Automaat vormt de basis voor de Atego BlueTec Hybride. Hieraan is een 44 kW sterke E-motor met bijbehorende accu toegevoegd. Deze is parallel geschakeld aan de dieselmotor waardoor beide motoren gelijktijdig ingeschakeld kunnen staan. De Atego BlueTec Hybrid rijdt tot maximaal 60 km/h elektrisch waarbij de dieselmotor altijd stationair op de achtergrond meedraait zodat de nevenaggregaten worden aangedreven. De remenergie van het voertuig die normaal gesproken verloren gaat, wordt opgeslagen in de accu en wordt daarmee weer beschikbaar bij het optrekken van de Atego. Hiervoor beschikt het voertuig over een nieuwe generatie hoog voltage lithium-ion accu. Het grote voordeel van deze accu is de enorme gewichtsreductie tot slechts 110 kilogram. Het sinds enkele jaren leverbare motor-start-stop-systeem (MSS) werd voor de hybride variant van de Atego verder geoptimaliseerd. De brandstofbesparing en de daarmee gepaard gaande CO2 reductie ligt gemiddeld tussen de 10 en 15 procent. De Atego BlueTec Hybrid bezit de eerste Europese typegoedkeuring voor in serie geproduceerde hybride vrachtauto’s.