28
januari
2021
|
11:08
Europe/Amsterdam

Moderne Actros Combi voor RVE Plantenhandel BV

  • Nieuwe Actros 2548 LENA 6x2 voor bloemen- en plantenrijder uit Rijnsburg
  • Aflevering volgt relatief kort op de ingebruikname van een andere Actros bakwagen die goed bevalt
  • Grote tevredenheid over veiligheidsfeatures Actros en contact met dealer

Recent heeft RVE Plantenhandel BV uit Rijnsburg een nieuwe Actros 2548 LENA 6x2 in gebruik genomen. De bakwagen wordt ingezet als Combi voor het vervoer van bloemen en planten naar Duitsland. De vaste chauffeurs op de nieuwe vrachtwagen hadden hun voorkeur uitgesproken voor de moderne nieuwe Actros.

Actros 2548 LENA

RVE Plantenhandel maakt voor het vervoer van planten en bloemen naar supermarkten in Duitsland gebruik van een gevarieerd wagenpark dat uit meerdere merken bestaat. In relatief korte tijd werden daar twee Mercedes-Benz Actros bakwagens aan toegevoegd. Afgelopen week werd de laatste, een nieuwe Actros 2548 LENA 6x2, in gebruik genomen. De volledig luchtgeveerde bakwagen met gestuurde en hefbare naloopas kreeg de voorkeur vanwege onder meer de innovatieve veiligheidsystemen. Met Active Brake Assist 5 en de MirrorCam is de standaard veiligheid hoog. Directeur Dennis Roijers: "De cruisecontrol met afstandsregeling heeft in het huidige drukke verkeer een duidelijke meerwaarde. Wij nemen zo onze verantwoordelijkheid naar onze chauffeurs en de medeweggebruikers. Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat we in de oriëntatiefase fijn hebben samengewerkt met de mensen van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. Dat heeft absoluut meegewogen." Om tijdens de inzet op één tank 'uit en thuis' te kunnen zijn, is de Actros voorzien van op maat gemaakte brandstoftanks met een capaciteit van 1200 liter. De opbouw werd verzorgd door Van Beurden uit De Lier.

Dubbel bemand

De chauffeurs van RVE Plantenhandel beginnen op zondagavond met hun vaste 'tour'; een route waarbij ze in vier dagen zo'n 50 à 60 supermarkten bevoorraden. Daarbij verzorgen zij ook de complete, herkenbare presentatie in de bloemen- en plantenhoek. Omdat men dubbel bemand rijdt, is gekozen voor de grote GigaSpace cabine met Multimedia Cockpit Interactive. Deze heeft onder meer een speciaal truck navigatiesysteem en een groter touch screen. Roijers: "Ik vind de Actros prachtig om te zien. Maar ook van binnen is het een echte Mercedes met veel ruimte en Nappalederen bekleding. Ik begrijp dan ook goed waarom de chauffeurs hun voorkeur uitspraken voor deze Actros."

Samenwerking

De aflevering van de Actros betekent niet het einde van de samenwerking tussen Mercedes-Benz Dealer Bedrijven en RVE Plantenhandel. De truckdealer uit Roelofarendsveen verzorgt het periodieke onderhoud. Met Mercedes-Benz Uptime monitort de dealer continue de technische staat van de Actros en plant indien nodig onderhoud efficiënt in. Ook wordt Fleetboard Inzetanalyse gebruikt om de chauffeurs te coachen op hun rijstijl en het optimaliseren van het gebruik van de systemen aan boord. Roijers: "Daarmee ontzorgen ze ons, iets wat helemaal in deze tijd past. Bij aflevering hebben de jongens een uitgebreide afleverinstructie van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven gekregen. Via DON Rijopleidingen gaan zij ook nog Mercedes-Benz TruckTrainingen volgen die meetellen voor de Code 95. Zo halen ze er alles uit wat erin zit."

 

RVE Plantenhandel BV

Met een mooi team aan RVE- ers en nette vrachtwagens, bedient RVE Plantenhandel de Duitse markt. Iedere week worden via 31 vaste routes ongeveer 1600 supermarkten voorzien van kwalitatief en prijstechnisch aantrekkelijke bloemen en planten. Het Rijnsburgse familiebedrijf koopt de producten zelf in bij kwekers en stelt wekelijks een seizoensgebonden assortiment samen. Het risico voor de verkoop van de bloemen- en plantenhoek in de supermarkt ligt volledig bij RVE Plantenhandel.