08
september
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mooy Logistics kiest voor zuinige Mercedes-Benz Actros

Logistiek dienstverlener Mooy Logistics B.V. uit Waddinxveen heeft recentelijk zes nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Deze Actros 2546 LS trucks met voorloopas worden hoofdzakelijk ingezet voor geconditioneerde transporten van en naar Frankrijk. De betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik van de Actros waren doorslaggevend in de keuze voor de nieuwe trucks.

In het multimerk wagenpark van Mooy Logistics was tot voor kort slechts een bescheiden rol voor Mercedes-Benz weggelegd. Echter, de positieve waarderingen in de pers en de uitstekende rijervaringen van collega-transporteurs met de Actros wekte ook de interesse van de vervoerder. Met name de betrouwbaarheid van het bewezen Actros-concept sprak hen bijzonder aan. Bovendien past het extreem lage brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot prima in het duurzame beleid van Mooy Logistics. Onlangs ontving de vervoerder hiervoor nog de Lean & Green Award. Mooy Logistics wist aan te tonen dat alle inspanningen van het bedrijf leiden tot 21 procent minder CO2-uitstoot in 2014. De zes Mercedes-Benz Actros trucks die door bedrijfswagendealer Rüttchen Bedrijfswagens Breda werden uitgeleverd zullen hier ook een bijdrage aan leveren. Voor het geconditioneerde transport is een apart TRS aggregaat ingebouwd voor de elektrische aandrijving van de koelmotor. Het voordeel van deze aparte aandrijving is dat er minder brandstof wordt verbruikt en deze oplossing geluidsarmer is.

Zes Actros 2546 LS trucks

De zes nieuwe Actros trucks van het type 2546 LS met voorloopas zullen door Mooy Logistics met name ingezet worden voor het transport naar Frankrijk vanuit het logistiek centrum in Breda. Vier van de zes trucks zullen hiervoor met dubbele bemanning rijden. De jaarlijkse kilometrages lopen op tot 300.000 kilometer. Alle trekkers zijn voorzien van het volledige veiligheidspakket met airbag en gordelspanners, retarder, Telligent-Afstandsregeling en Telligent-Spoorassistent. Het periodiek onderhoud wordt uitgevoerd door de bedrijfswagenspecialisten van Rüttchen Bedrijfswagens Breda. Hiervoor is een Reparatie & Onderhoudscontract afgesloten.

Mooy Logistics

Vanaf 1952 is Mooy Logistics uit Waddinxveen uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener van formaat. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten, maar ook andere geconditioneerde producten. Het groupagevervoer wordt hoofdzakelijk verreden tussen de landen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Naast de hoofdvestiging in Waddinxveen heeft Mooy Logistics ook een logistiek centrum in Breda dat voornamelijk is ingericht voor geconditioneerde warehousing en transporten naar Frankrijk. Een betrouwbare, snelle levering van de juiste producten in een uitstekende conditie is het credo van de transporteur. Hiervoor beschikt Mooy Logistics over circa 160 eigen trucks en 240 chauffeurs.