24
oktober
2018
|
15:11
Europe/Amsterdam

Mourik bereikt indrukwekkende mijlpaal met nieuwe Mercedes-Benz Actros

Eind september nam Mourik uit Groot-Ammers een nieuwe Actros 2543 LS ENA in gebruik. Bij de overdracht van deze Mercedes-Benz truck werd langer stilgestaan dan gebruikelijk. Met de ingebruikname van deze Mercedes-Benz was namelijk de 2.000e bedrijfswagen in de Mourik historie een feit.

Actros met veeleisende opbouw

De nieuwe Actros werd door Mourik en Hogenbirk Bedrijfswagens zorgvuldig samengesteld. Voor de werkzaamheden bij een opdrachtgever in IJmuiden moest ruimte gemaakt worden voor een vacuüminstallatie achter de cabine. Daarom werd de ADR en VLG gecertificeerde Actros met enkelluchts naloopas besteld met een extra chassislengte van 90 cm. De bulk kipoplegger, werd in samenwerking met Bekker LaGram door Mourik in eigen beheer opgebouwd. Naast de extra ruimte, biedt deze 2543 LS ENA uitvoering met 8 tons vooras ook een ideale aslastverdeling. Hoewel de Actros niet heel veel kilometers zal gaan rijden, gaat de motor wel veel draaiuren maken door met PTO's op de motor en versnellingsbak de vacuüminstallatie aan te drijven. Verder zorgen de 'standaard' Mourik extra's als de lampenbeugel met verstralers, luchthoorns en zwaailichten ervoor dat de Actros een imposante uitstraling heeft.

Mouriks 2.000e!

Met de ingebruikname van de nieuwe Mercedes-Benz Actros staat de teller inmiddels op 2.000 Mercedes-Benz bedrijfswagens. Hiervoor werkt het familiebedrijf al decennia nauw samen met Hogenbirk Bedrijfswagens. De trucks van Mercedes-Benz zijn een vaste waarde in de vloot van Mourik. De kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel producten als dienstverlening zijn hiervoor de voornaamste redenen.

Mourik is een innovatief bedrijf dat met ruim tweeduizend medewerkers wereldwijd toegevoegde waarde creëert met een breed scala van diensten in meerdere technische disciplines. Mourik Services, onderdeel van Mourik Industry, is al vijftig jaar een betrouwbare partner op het gebied van technische dienstverlening in de (petro)chemische industrie en staal-, metaal-, energie- en milieusector. Mourik Industry biedt integrale en multidisciplinaire service in binnen- en buitenland en heeft vele technische disciplines in huis, waaronder industriële reiniging, catalyst handling, mechanisch, civiel en E&I werk.