11
september
2019
|
13:23
Europe/Amsterdam

Natuursteen Westerkwartier maakt efficiëntieslag met 7,5 tons FUSO Canter

 • Natuursteen Westerkwartier kiest voor 7,5 tons FUSO Canter vanwege haar grote laadvermogen en compacte formaat

 • De Canter is de eerste FUSO-truck voor Natuursteen Westerkwartier

  Onlangs heeft Natuursteen Westerkwartier uit het Groningse Grootegast haar eerste FUSO-truck in gebruik genomen. De steenhouwerij zet de 7,5 tons Canter in voor het plaatsen van natuurstenen objecten, voornamelijk grafmonumenten. De truck werd geleverd door FUSO-dealer Wensink Groningen.

  7,5 tons FUSO Canter

  Natuursteen Westerkwartier vervaardigt en onderhoudt niet alleen natuurstenen grafmonumenten, maar plaatst ze ook. Daarom was het bedrijf op zoek naar een truck die compact genoeg is om zo dicht mogelijk bij de exacte plaatsingslocaties op begraafplaatsen te komen. Daarnaast moest het voertuig beschikken over een zo groot mogelijk laadvermogen, aangezien één monument al gauw 1500 kg weegt. Uiteindelijk kwam de steenhouwerij uit bij de 7,5 tons FUSO Canter met een vermogen van 110 kW (150 pk), die door zijn lage eigen gewicht tot 20 procent meer lading kan vervoeren dan andere trucks in hetzelfde segment. De installatie door Hiab Benelux van een Hiab XS 066 B-2 HiDuo-kraan met een draagvermogen van 2.000 kg naast de truck en een door GH Van Solutions opgebouwde laadbak, zorgt ervoor dat de Canter perfect uitgerust is voor de dagelijkse werkzaamheden van Natuursteen Westerkwartier. "Door het compacte formaat van de Canter kunnen we dichter bij de plaatsingslocatie komen en door de aanwezigheid van de Hiab-kraan gaat het werk niet alleen sneller, maar is het ook lichamelijk minder belastend", stelt Natuursteen Westerkwartier-directeur Johan Hofman.

  Natuursteen Westerkwartier

  Natuursteen Westerkwartier is een steenhouwerij uit het Groningse Grootegast. Het bedrijf vervaardigt, plaatst en onderhoudt natuurstenen monumenten, voornamelijk voor klanten uit het westen van de provincie Groningen. De steenhouwerij beschikt over één truck.