13
juni
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nether Cargo Services breidt uit: drie Mercedes-Benz Sprinters en twee Axors

  • Logistiek dienstverlener Nether Cargo Services, onderdeel van Kuehne + Nagel, heeft het wagenpark fors uitgebreid. Met de aanschaf van twee nieuwe Mercedes-Benz Axors, type 1828, en drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinters, één van het type 211 en twee van het type 411, springt de organisatie in op de toenemende vraag naar hun producten. De bedrijfszekerheid, de goede service van de dealer en de aantrekkelijke prijs-/kwaliteitverhouding waren doorslaggevend in de keuze voor Mercedes-Benz.

Nether Cargo Service (NCS) is sinds drie jaar onderdeel van de wereldwijd actieve logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel. Het bedrijf opereert echter wel zelfstandig. Primair richt NCS zich op het transport van lucht- en zeevracht van geconditioneerde goederen (perishable goods) zoals groenten en fruit. Maar het bedrijf verzorgt ook im- en export van allerlei andere soorten goederen. Dankzij de vestiging op Schiphol is het transportbedrijf zeer flexibel.

De bedrijfswagens zijn aangeschaft bij officieel Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Biemond & Van Wijk. Stilstand is geen optie voor NCS. Met de continue vraag naar transport moet het wagenpark te allen tijde mobiel zijn. Groot voordeel is dat Biemond & Van Wijk ook een vestiging op Schiphol heeft, op slechts vijf minuten afstand van NCS. Als er problemen zijn, is de oplossing dus altijd dichtbij. De uitstekende service was dan ook de doorslaggevende reden om het wagenpark uit te breiden met Mercedes-Benz bedrijfswagens.

Met de aanschaf van vijf nieuwe Mercedes-Benz bedrijfswagens komt het bedrijf tegemoet aan de toenemende vraag uit de markt. Aangezien het bedrijf gespecialiseerd is in geconditioneerd vervoer dienden de wagens daar op aangepast te worden. De keuze voor twee nieuwe Axors, type 1828, met combibak was dan ook snel gemaakt. Deze trucks zijn voorzien van een koeling die aan alle wettelijke eisen voldoet en een handige rollerbaan vergemakkelijkt het in- en uitladen van de vracht.

Maar ook voor het transport van kleingoed heeft NCS het oog laten vallen op Mercedes-Benz. Door de goede ervaringen met eerdere Sprinters voegt het bedrijf daar nog drie Sprinters aan toe. Het gaat om een gesloten bestelwagen type 211 CDI en twee types 411 CDI met een volumelaadbak. Deze wagens zullen voornamelijk worden ingezet voor het kleinere transportwerk binnen Nederland.