12
januari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuw Mercedes-Benz wagenpark voor ProBiblio

Stichting ProBiblio verzorgt ondersteunende diensten voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Deze variëren van het leveren van promotiemateriaal tot het vervoer van nieuwe boeken en DVD’s. Voor deze diensten maakt ProBiblio sinds kort gebruik van een splinternieuw wagenpark met acht nieuwe Mercedes-Benz Sprinters, type 515 CDI.

Stichting ProBiblio is een service organisatie die een bijdrage levert aan eigentijds en professioneel bibliotheekwerk. Dit gebeurt in opdracht van en in samenwerking met de openbare bibliotheken en provinciebesturen van Noord- en Zuid-Holland.

ProBiblio: veelzijdig en flexibel
In 1998 zijn de regio’s Noord- en Zuid-Holland samengevoegd. Door deze ontwikkeling levert ProBiblio inmiddels aan éénderde van de Nederlandse bibliotheken. Het transport is veelzijdig en varieert van het ophalen en verspreiden van nieuwe collecties boeken tot het afleveren van promotiemateriaal op de verschillende bibliotheken. En als iemand uit Groningen op zoek is naar een boek dat alleen in de bibliotheek van bijvoorbeeld Den Helder aanwezig is, zorgt ProBiblio ervoor dat het in Groningen terechtkomt.

100% Mercedes-Benz wagenpark
Voor al deze diensten maakt de stichting gebruik van een wagenpark dat uitsluitend uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat. Om hun wagenpark up to date te houden, is onlangs geïnvesteerd in bijna een geheel nieuwe vloot. De oude Mercedes-Benz Sprinters zijn namelijk vervangen door acht nieuwe Sprinters van het type 515 CDI. Naast deze bestelwagens heeft ProBiblio ook nog een Atego truck rijden.

Tevreden
De keuze voor de aanschaf van de nieuwe Sprinters was niet moeilijk voor ProBiblio. Niet alleen is de stichting erg tevreden over de kwaliteit en mogelijkheden van de bestelwagens, ook is ze erg te spreken over de klantgerichte service van Mercedes-Benz dealer Biemond & Van Wijk. Zowel in de werkplaats als op de weg. Bij stilstand zorgt de dealer er altijd voor dat er binnen een uur iemand ter plaatse is om de wagen weer op weg te helpen.

De nieuwe Sprinter: meer mogelijkheden en meer comfort
De nieuwe Mercedes-Benz Sprinters sluiten uitstekend aan bij de transportwensen van ProBiblio en haar chauffeurs. De bakwagens zijn uitgerust met een zijroldeur en een klep waardoor in- en uitladen zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Doordat het nieuwe type hoger is, is het laadvolume flink toegenomen en dat is efficiënt, zowel qua kosten als in tijd.

Maar ook aan het comfort voor de chauffeurs is gedacht. De Sprinters zijn uitgerust met alle mogelijke extra’s. Zo hebben ze standaard airconditioning en een geavanceerd navigatiesysteem. Bovendien is de grote cabine voorzien van luchtgeveerde stoelen en wordt er gebruik gemaakt van een stuursysteem waardoor niet alleen het gemak van de chauffeurs vergroot wordt, maar er ook veiliger gereden kan worden. Zo kan de telefoon met een simpele druk op het stuur worden opgenomen en is er standaard cruise control geïnstalleerd.

Kortom, ProBiblio kan de komende jaren, met de nieuwe Sprinters, de bibliotheken weer uitstekend van dienst zijn.