28
maart
2017
|
13:27
Europe/Amsterdam

Nieuwe Actros 1842 trekkers voor VSW Expeditie B.V.

Samenvatting

Recentelijk nam VSW Expeditie B.V. in Enschede twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 MLS Midiliner trucks in gebruik. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer BaanTrucks en worden bij de meubel- en pianotransporteur ingezet voor het internationale transport van delicate goederen zoals meubelen en piano's.

Actros

Een succesvolle Fuel Duel maakte vorig jaar de weg vrij voor de eerste truck van Mercedes-Benz in het wagenpark van VSW Expeditie. Na een uitgebreide testrit werd een Actros 1842 MLS bij het transportbedrijf in Enschede afgeleverd door BaanTrucks. Het gunstige brandstofverbruik van deze Actros in de praktijk zorgde ervoor dat aan het einde van het jaar nog eens twee nieuwe Actros 1842 MLS Midiliner met StreamSpace-cabine aan werden geschaft. Deze trucks zijn, net als hun voorganger, voorzien van standairco, luchtgeveerde vooras, PPC en worden ingezet voor het internationale transport van meubelen. "Eigenlijk hebben we ons nooit zo verdiept in onze trekkende eenheden. De witte handschoenen die onze chauffeurs dragen, staan symbool voor onze manier van werken: we gaan zo verantwoordelijk en delicaat mogelijk om met onze opdrachten en onze opdrachtgevers," vertelt directeur en eigenaar Willem van der Struik. "We besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan de bouw van onze opleggers en aanhangers om ervoor te zorgen dat de meubelstukken heelhuids op de plek van bestemming aankomen." Het goede contact met Mercedes-Benz dealer BaanTrucks zorgde ervoor dat de directeur van het familiebedrijf ook naar het belang van de trekkende eenheden ging kijken. "Nadat we de eerste Actros in gebruik hadden genomen, wisten we al vrij snel dat we een goede beslissing hadden genomen. Qua verbruik doen de Actros het erg goed," meent Van der Struik. Communicatie en data staan bij VSW Expeditie hoog in het vaandel. "Goed contact met onze opdrachtgevers staat bij ons op de eerste plek. We proberen het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken door ze inzicht te geven in het afleverproces. We zijn daarom onder de indruk van de mogelijkheden van telematicasysteem FleetBoard," aldus Van der Struik. "Ik acht de kans groot dat we daar nog wel gebruik van gaan maken."

VSW Expeditie

VSW Expeditie, gevestigd in Enschede, is sinds 1982 gespecialiseerd in piano- en meubeltransport. Omdat er steeds minder piano's worden verkocht, kwam de nadruk automatisch meer te liggen op het vervoer van meubelen. Het familiebedrijf uit Enschede richt zich daarom de laatste jaren steeds meer op het internationale transport van meubelen. VSW Expeditie heeft tevens de beschikking over een eigen warehouse van 10.000 m2. Het bedrijf heeft 60 medewerkers in dienst. Het wagenpark van VSW Expeditie bestaat uit 23 trekkende eenheden waarvan de laatste drie afkomstig zijn van Mercedes-Benz.