18
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Actros brengt Van de Brug terug bij Mercedes-Benz

  • Nieuwe Actros 1845 met BigSpace-cabine voor familiebedrijf Van de Brug

  • Succesvolle FuelDuel inzet door Wensink Harderwijk leidde tot aanschaf

  • Van de Brug zeer tevreden met uitstraling, comfort en rijeigenschappen nieuwe Actros

Familiebedrijf Van de Brug uit Elspeet heeft onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen voor het transport van kalvermelkpoeder en andere droge bulk. Het bedrijf koos na een succesvolle demo-inzet via dealer Wensink Harderwijk voor de BigSpace, vanwege de uitstraling, het rijgedrag en de zuinige motor. 

Krachtige uitstraling nieuwe Actros 

De nieuwe Actros 1845 met BigSpace-cabine is voorzien van de karakteristieke bedrijfsstriping en uitgerust met het Style Line pakket, zonneklep, luchthoorns, verstralers boven de bumper, zwaailichten en traanplaat op het chassis. Eigenaar Gerrit van de Brug geeft aan: ‘De uitstraling van onze trucks is belangrijk voor ons. Daarom hebben we goed nagedacht over de striping zodat deze optimaal bij het ontwerp van de nieuwe Actros past’. De truck is voorzien van het complete pakket aan veiligheidsopties zoals Attention Assist, Lane Assist en Active Brake Assist 3. Van de Brug, zelf tevens vaste chauffeur op de nieuwe Actros: ‘We ervaren dat als zeer prettig. Je stelt alles makkelijk in – ook de minimale afstand op je voorligger met de Automatische Afstandsregeling – en de nieuwe Actros doet zonder problemen zijn werk’. Jaarlijks zal het bedrijf zo’n 130.000 kilometer met de vrachtwagen afleggen. Doel is om de komende 7 à 8 jaar ongeveer een miljoen kilometer met de Actros af te leggen. 

Na succesvolle FuelDuel-inzet terug bij Mercedes-Benz 

Van de Brug koos voor de nieuwe Actros na drie weken testen in een nieuwe Actros demo met StreamSpace-cabine van Wensink Harderwijk. Gerrit van de Brug geeft aan dat hij, sinds hij dertig jaar geleden een Mercedes-Benz SK 2035 reed, de wens had nog eens een Mercedes-Benz vrachtwagen te rijden. De aanhoudend positieve berichten in de vakpers en van collega’s over de nieuwe Actros deden hem beslissen die stap nu te zetten. Zo kwam hij na dertig jaar terug bij Wensink Harderwijk, toen nog Spijker geheten. Het contact met de dealer was in de jaren wel gebleven omdat Wensink tevens officieel servicepartner van Welgro bulkopleggers is. Na het uiten van de interesse in de nieuwe Actros werd besloten om de Mercedes-Benz Actros in de praktijk te testen. De FuelDuel inzet overtuigde vanwege het rijgedrag en het lage verbruik.  

Van de Brug Elspeet 

Van de Brug uit Elspeet is een familiebedrijf opgericht door Gerrit van de Brug. Naast Gerrit zijn ook zijn vrouw, zoon en schoonzoon werkzaam bij het transportbedrijf. Van de Brug is actief in het transport van alle droge bulkproducten die onder de GMP-voorschriften vallen, zoals kalvermelkpoeder en muesli en heeft een wagenpark van drie trekkende en vier getrokken eenheden.