23
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Actros en klant centraal tijdens IAA in Hannover

De grootste bedrijfswagententoonstelling ter wereld staat weer voor de deur. Van 25 september tot en met 2 oktober presenteren ruim 1.700 exposanten hun producten op bedrijfswagengebied tijdens de 62e IAA in Hannover. Mercedes-Benz zal op dit mega-evenement weer voor spectaculaire hoogtepunten zorgen. Naast de highlights bij de trucks, de bestelwagens, de autobussen en de speciale voertuigen staat in hal 14/15 vooral de klant zelf centraal.

Mercedes-Benz stand Met 265.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte is de IAA Bedrijfswagens het meest toonaangevende platform voor exposanten en vakbezoekers om innovaties en productintroducties binnen de branche te beleven. Mercedes-Benz is ruim vertegenwoordigd in hal 14/15 met een stand van maar liefst 11.500 vierkante meter, waar 55 Mercedes-Benz bedrijfswagens inclusief het gehele Mercedes-Benz dienstenpakket klaar staan voor de vele bezoekers. Persoonlijke begeleiding en individueel advies aan klanten, afgestemd op zijn specifieke wensen, krijgen dit jaar extra aandacht. De stand is overzichtelijk ingedeeld in trucks, bestelwagens, autobussen en speciale voertuigen. De nieuwe Actros, voertuigstudie de Vito BlueEFFICIENCY, de nieuwe Travego touringcargeneratie en de off-road truck Zetros worden op een speciaal podium geïntroduceerd. Ook innovatieve Mercedes-Benz technologieën als de hybrideaandrijving van de Atego BlueTec Hybrid, de aardgasaandrijving van de Sprinter NGT en de Econic NGT en de brandstofcel bij de Citaro worden op een bijzondere wijze gepresenteerd.

(Financiële) dienstverlening

Bij de Service-Boulevard kunnen IAA-bezoekers kennis maken met het spectrum aan servicediensten rondom de Mercedes-Benz bedrijfswagen. Experts van Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz CharterWay, TruckStore, Global Services & Parts, MercedesSercvice Card en Omniplus voorzien bezoekers van advies op het gebied van ondermeer Reparatie- en Onderhoudscontracten, mobiliteitsdiensten zoals Service 24h en Driver Training tot aan wagenparkmanagement in de vorm van FleetBoard.

De nieuwe Actros

Het absolute hoogtepunt op de IAA is het nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks voor het internationale transport. De nieuwe Actros heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van economische inzetbaarheid, comfort, veiligheid en design. De belangrijkste vernieuwing is de verder ontwikkelde en nu standaard ingebouwde automaat, de Mercedes PowerShift. Voor de aandrijving maakt de nieuwe Actros gebruik van de in de praktijk bewezen BlueTec-motoren die nu al ruimschoots voldoen aan de Euro-5 norm die vanaf het najaar 2009 standaard wordt. De nieuwe generatie Actros trucks die recentelijk in productie is gegaan combineert hierdoor een rendabele inzet met een lagere uitstoot en onderstreept nog eens toonaangevend te zijn in zijn segment.

Wereldpremière van de nieuwe Actros Bouw

Ook in het bouwtransport zet de Actros zijn beste beentje voor. En op de IAA 2008 beleeft hij zijn wereldpremière! Met specifieke vernieuwingen verlegt de nieuwe Actros Bouw grenzen op zijn gebied. Diverse verbeteringen maken hem nog robuuster. Daartoe behoren de radiateur- en motorbeschermplaten, de driedimensionaal beweeglijke instaptredes, de spiegelbescherming, de beschermingen voor de koplampen en achterlichten van staal evenals de beschermplaat voor de brandstoftank. Samen met de Axor en de Atego biedt Mercedes-Benz met de nieuwe Actros Bouw een grote verscheidenheid aan bouwvoertuigen.

Axor en Atego

Ook de Axor en de Atego ontbreken niet op de IAA in Hannover. De Axor biedt nu meer laadvermogen, is nog economischer en uitgerust met nieuwe veiligheidssystemen. Dit laatste maakt hem nu nog meer geschikt als vrachtwagen voor het transport van gevaarlijke stoffen.

De Atego demonstreert soeverein zijn sterke punten op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en economie.

Duurzame mobiliteit, brandstofverbruik en zuinig rijden

Duurzame mobiliteit vormt op de IAA 2008 een belangrijk zwaartepunt voor Mercedes-Benz bestelwagens. Diverse tentoonstellingsobjecten en technische presentaties maken duidelijk dat Mercedes-Benz op dit gebied een voortrekkersrol heeft. Verder worden productvernieuwingen gepresenteerd die de klanten de komende tijd bij de Sprinter en Vito kunnen verwachten.

Ook brandstofverbruik wordt steeds belangrijker als kostenfactor voor transportondernemingen. Mercedes-Benz laat op de IAA onder meer zien welke factoren een rol spelen en hoe het verbruik kan worden verlaagd, bijvoorbeeld door middel van de BlueTec-dieseltechnologie. Dat werd onlangs op het circuit van Nardo op indrukwekkende wijze bewezen door de Actros: 19,44 liter op 100 kilometer. Daarnaast kunnen maatregelen zoals trainingen in zuinig rijden en een optimale afstelling van aerodynamica en banden een belangrijke rol spelen in het reduceren van het brandstofverbruik.

Het thema milieu hangt hier nauw mee samen. De Atego BlueTec Hybrid toont daarbij hoe een zuinige en schone aandrijving voor het distributievervoer er in de toekomst kan uitzien. Op de IAA wordt de visie van Mercedes-Benz gepresenteerd over de emissievrije mobiliteit van de toekomst, de brandstofcel, en alternatieve aandrijvingen die tot nog toe zijn gerealiseerd. Zo staat er een Sprinter met Natural Gas Technology (NGT) tentoongesteld, die een doorbraak moet vormen voor de milieubewuste aardgasaandrijving. Overigens wordt aan de hand van de voertuigstudie Vito BlueEFFICIENCY getoond met welke combinaties van afzonderlijke maatregelen het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder verlaagd kunnen worden.

VAN-Solutions

Een ander hoogtepunt vormen de VAN-Solutions waarbij het motto: ‘Voor elke klant het passende voertuig’ het uitgangspunt is. De dienstverlening voor bestelwagens rondom aanschaf, exploitatie, inruil en gebruikte voertuigen, worden op een prominente manier gepresenteerd: 170 zorgvuldig geselecteerde, met op kwaliteit beproefde opbouwen en uitrustingen op basis van de Vito, de Sprinter en de Vario, staan ter beschikking voor een specifieke inzet.

Autobussen

De nieuwe generatie Travego viert in Hannover zijn première. Het succesnummer verlegt in het touringcarsegment wederom grenzen. De bus combineert comfort, consequente rentabiliteit, actief motormanagement en elektronische remkrachtverdeling (EBV). Deze helpen de bestuurder in hoge mate de rijstabiliteit en het tractievermogen in kritieke verkeerssituaties te hanteren. De Travego is verkrijgbaar in drie lengte-uitvoeringen, twee hoogwaardige uitrustingslijnen en talloze opties waardoor de Travego exact op maat ingericht kan worden. En net als bij trucks en bestelwagens bewijst Mercedes-Benz ook bij autobussen zijn competentie op het gebied van alternatieve aandrijvingen. Een Citaro G BlueTec-Hybride bus die op het buitenterrein te zien zal zijn en een Citaro met brandstofcelaandrijving zijn hier sprekende voorbeelden van.

Speciale voertuigen

De introductie van de nieuwe Zetros zal opzienbarend worden. Deze off-road truck is speciaal ontwikkeld om tijdens elke (gevechts)situatie in crisisgebieden ingezet te kunnen worden. Mercedes-Benz toont op de IAA echter nog meer speciale voertuigen: een Unimog U 5000 met dubbele cabine, een Econic NGT en een Econic diesel-hybride.