30
juni
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Actros voor L.A. Verkleij B.V. na succesvolle Fuel Duel

  • Na een succesvolle Fuel Duel demo test is nieuwe Actros 1842 LS toegevoegd aan wagenpark

  • Nieuwe Actros bijna vier procent zuiniger dan andere trucks in wagenpark

Transportbedrijf L.A. Verkleij uit Papekop nam recentelijk een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trekker in gebruik voor het transport van zeecontainers en voor tanktransporten. Die keuze volgde op een succesvolle Fuel Duel demo test enkele maanden geleden met de Actros PowerBooster.

Actros getest op gebied van brandstofverbruik

Familiebedrijf L.A. Verkleij rijdt al jaren met trucks van Mercedes-Benz. Van de 17 trekkende eenheden van Verkleij zijn er acht geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM. Een bewuste keuze van eigenaren John en Alfred Verkleij. “In het brandstofverbuik zijn de trucks erg zuinig en ze zijn ook voordelig in het onderhoud. De onderhoudsintervallen van andere merken zijn aantoonbaar korter, daar moet ik bijvoorbeeld sneller de olie verversen,” zegt Alfred Verkleij. “We zijn al bekend met de vorige generatie Actros trucks maar het nieuwste model was nog geen onderdeel van onze vloot. Daarom wilden de nieuwste generatie eerst testen.” Naast veiligheid en comfort speelt brandstofverbuik bij transportbedrijf L.A. Verkleij een grote rol bij de keuze van een nieuwe truck. “We hebben tijdens de Fuel Duel de Actros PowerBooster getest met tanktransporten en dat is voor het brandstofverbuik een ongunstige lading. Toch was het verbruik met 26,5 liter op 100 kilometer bijna vier procent zuiniger dan we gewend waren!”

Actros 1842 LS

Na de succesvolle Fuel Duel viel de keuze op een Actros 1842 LS met BigSpace-cabine, die inclusief FleetBoard en een onderhoudscontract van CharterWay werd geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM. De Actros, is compleet uitgevoerd met afstandsregeling, Active Brake Assist 3, spoorassistent en Predictive Powertrain Control (PPC) en is ADR-geregistreerd.

L.A. Verkleij B.V.

Transportbedrijf L.A. Verkleij uit Papenkop is een familiebedrijf opgericht in 1901. Het bedrijf  is gespecialiseerd in internationaal en nationaal vervoer van los gestort, zeecontainers, tanktransport en zwaar transport. Het wagenpark bestaat uit 17 trekkende eenheden waarvan acht geleverd door Mercedes-Benz zijn. Verkleij heeft 25 medewerkers in dienst.