08
november
2017
|
15:36
Europe/Amsterdam

Nieuwe Antos 2836 LENA 6x2 met veiligheidsopties voor Van Leendert Transport

Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst ontving recent een nieuwe Mercedes-Benz Antos 2836 LENA 6x2. Smeets Autogroep leverde de truck die voorzien is van alle extra veiligheidsopties. De Antos wordt ingezet voor het legen van zogenaamde bladkorven binnen de gemeente Horst aan de Maas.

Antos 2836 Lena 6x2

Ruim een jaar geleden leverde Smeets Autogroep de 75e truck van Mercedes-Benz af bij Van Leendert Transport in Broekhuizenvorst. Het 80e exemplaar werd onlangs in gebruik genomen. Het gaat om een Antos 2836 LENA 6x2. De haakarm containerauto is voorzien van kraan met knijper en afzetinstallatie en wordt ingezet in de gemeente Horst aan de Maas voor het legen van bladkorven. Dit zijn stalen manden waarin de bewoners groenafval verzamelen en die wekelijks geleegd worden.

Maximale veiligheid

De Antos 2836 is compleet uitgerust met alle veiligheidsopties van Mercedes-Benz Trucks. Active Brake Assist 4 (ABA4) helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en reageert met behulp van radartechnologie ook op voetgangers en fietsers. Als het systeem langzaam rijdende of stilstaande verkeersdeelnemers detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt ABA4 met hoorbare en zichtbare signalen in. Indien nodig zorgt het systeem voor volledige stilstand. Sideguard Assist helpt de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook met het detecteren van bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck. In geval van dreigend gevaar krijgt de chauffeur visuele en akoestische waarschuwingen. Stuk voor stuk technieken die de maximale veiligheid garanderen voor alle verkeersdeelnemers in de bebouwde kom.

Bewuste keuze

Bij Van Leendert Transport worden alle trucks standaard voorzien van extra veiligheidsopties. "Je hoopt dat je deze systemen nooit hoeft te gebruiken," aldus eigenaar Eric van Leendert. "De hectiek en de gejaagdheid op de weg, hebben ons echter doen besluiten al onze wagens ermee uit te rusten. Niet alleen de voertuigen die we binnen de bebouwde kom inzetten maar ook de trucks die voornamelijk op de langere baan rijden." Van Leendert transport is al sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. De keuze voor de Antos lag dan ook voor de hand. "De trucks van Mercedes-Benz doen het erg goed bij ons. Onze werkzaamheden lopen nogal uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst," meent Van Leendert. Daarnaast wijdt hij de keuze voor Mercedes ook aan het goede contact met dealer Smeets Autogroep.

Van Leendert Transport

Van Leendert Transport, gevestigd in het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst, is al 35 jaar gespecialiseerd in diverste soorten transport. Naast nationaal en internationaal losgestort transport van agrarische producten, heeft het bedrijf zich in de afgelopen jaren ook gericht op Zand en Grind en Milieuservice. Het bedrijf heeft 63 medewerkers in dienst en beschikt over 50 trekkende eenheden waarvan 28 geleverd door Mercedes-Benz.