25
juni
2021
|
11:41
Europe/Amsterdam

Nieuwe Arocs voor jubilerend bergingsbedrijf Van der Vliet

  • Wisseling van de wacht op de weg én in de organisatie
  • Van klein familie bedrijf naar uitgebreide expertise

75 jaar nadat oprichter Henk van der Vliet begon met het bergen van auto's, is het gelijknamige bergingsbedrijf nog steeds een florerende organisatie. Wat begon met een klein bedrijf en een oude takelwagen uit het leger, is nu uitgegroeid tot een organisatie met een divers takenpakket en een mooie vloot aan wagens. Sinds enige tijd is Carmen van der Horst de 3e generatie eigenaar. Zij nam het stokje, samen met haar man Chris, over van haar vader en onlangs heeft zij een nieuw paradepaardje toegevoegd aan de stal: een complete customized Mercedes-Benz Arocs.

Een nieuwe start en een afscheid

Met deze nieuwste toevoeging mag een van de oudjes, een Mercedes-Benz SKV10 na meer dan 40 jaar trouwe dienst, met pensioen. En dat is niet de enige in de organisatie die het rustiger aan gaat doen. Tweede generatie eigenaar Hans van der Horst geeft in het jubileumjaar definitief het stokje over aan zijn dochter Carmen. En dat doet hij met het volste vertrouwen: "Wat mij betreft heeft ze alle benodigde kwaliteiten om het bedrijf te runnen."

Zwaargewicht met allure

De nieuwe Arocs 4153 8x4 is het zwaarste model in de lijn en is uitermate geschikt voor het bergingswerk van zware voertuigen. Daan Dekker van Mercedes-Benz Trucks: "Het is natuurlijk geweldig om deze truck aan zo'n prachtige organisatie te mogen leveren. In deze uitvoering is de Arocs van alle gemakken voorzien. De truck is uitgerust met een 13 liter, 530 pk motor en heeft een contragewicht van 2800 kg. Hierdoor geldt een maximum totaalgewicht van 150 ton. Zo kan van der Vliet zelfs de allerzwaarste voertuigen bergen."

Carrosseriebouwer Falkom uit Tiel heeft alle nodige aanpassingen gedaan om de Arocs geschikt te maken voor het zware bergingswerk. "Falkom is de crème de la crème onder de bergingsopbouwers en heeft puik werk geleverd", aldus Dekker. Deze Arocs is verder onder andere uitgerust met een zitligcombinatie en heeft maar liefst 6 zitplaatsen, een vierpunts luchtgeveerde cabine, een interactieve multimedia cockpit en een dodehoek-camera. Daarnaast is een aantal extra details aangebracht, zoals een beugel op het dak met Hella led verstralers die het bergingswerk vereenvoudigen en die zorgen voor een extra robuust uiterlijk. Speciaal voor deze klant is een aantal accenten zwart gespoten; van de wielen en de spiegelkappen tot de roosters om de koplampen.

Afleverinstructie

Bij de aflevering van deze Arocs krijgt Van der Vliet een uitgebreide instructie. De afleverspecialist van Mercedes-Benz vertelt de chauffeurs één op één alles wat ze moeten weten over deze wagen, ze maken samen een proefrit en op die manier leren de chauffeurs alles wat ze moeten weten over deze robuuste alleskunner. "Deze wagen is één bonk geavanceerde techniek. En omdat techniek vóór je moet werken en niet tegen je, zorgen wij er natuurlijk voor dat de chauffeurs van Van der Vliet straks vol vertrouwen en met de nodige kennis van deze truck de weg op kunnen", aldus Dekker.

Op deze manier kan Bergingsbedrijf van der Vliet met veel vertrouwen de toekomst tegemoet rijden. En met de nieuwe Arocs maakt het eigenhandig de weg vrij voor de volgende 75 jaar van haar bestaan.

Over Van der Vliet

Van der Vliet Bergingscentrale is een familiebedrijf met de derde generatie aan het roer. Ze bieden vele bergings- en hulpverleningsdiensten, aan zowel particulieren, overheden en verzekeraars (alarmcentrales).