06
december
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe bestelling Actrossen Heppner onderstreept succesvolle samenwerking

Heppner Group heeft onlangs 4 nieuwe exemplaren besteld van de Mercedes-Benz Actros. Het gaat om trekkers voor internationaal transport, uitgevoerd met GigaSpace cabine. De bestelling van de trucks volgt relatief kort op de eerdere aflevering van 8 Actrossen die het transportbedrijf uit Gilze met name inzet voor distributiewerkzaamheden. Martijn van Heumen, directeur bij Heppner Nederland verklaart: “Deze stap illustreert treffend hoe succesvol de samenwerking is tussen ons bedrijf, Daimler Truck en dealer Louwman Mercedes-Benz Trucks. Wij hebben partners gevonden die met ons mee vooruitbewegen.”

 

  • Heppner zocht partners om hoge groeiambities in komende jaren mee mogelijk te maken.
  • Met de inzet van state-of-the-art trucks wil Heppner ook laten zien dat het de ervaring van de medewerkers en chauffeurs heel serieus neemt.  

 

 De uitbreiding van het wagenpark past goed bij de groeiambitie van het bedrijf. Van Heumen, die sinds 2019 werkzaam is bij Heppner legt uit: “Internationaal groeit ons aantal vestigingen. Zo kunnen wij onze klanten nog efficiënter bedienen. De bedrijven werken allemaal met dezelfde IT en tracking tools. Hierdoor kunnen wij onze klanten accuraat voorzien van de gevraagde informatie en actuele status van hun zendingen. Sinds 2019 hebben wij daarbij onze services in Gilze flink uitgebreid: we vertrekken dagelijks niet alleen naar Frankrijk, maar ook naar Spanje en Duitsland. Ook beschikt Heppner inmiddels over een vestiging op Schiphol voor lucht- en zeevracht én een distributieplatform in België van waaruit ook dagelijkse vertrekken naar Frankrijk worden georganiseerd.”

 

Dedicated partner

Martijn van Heumen vervolgt: “Wie wil groeien, zoekt naar een leverancier om samen mee op te trekken: een dedicated partner die even hard vooruit wil – én kan. Die hebben wij gevonden in Daimler Truck. De goede klik met Paul (Douma, red.) heb ik vanaf het begin. Hij denkt met ons mee vooruit en komt met de juiste truck voor de juiste inzet. Daarbij merk ik dat Louwman Mercedes-Benz Trucks een partner is die gewoon zijn afspraken nakomt. En dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar door ervaring bij de concurrentie weet ik dat dit heel speciaal is.”

 

Goed werkgeverschap

De eerder geleverde Actrossen bevallen goed: “De chauffeurs zijn erg blij om Mercedes-Benz te rijden. De zit achter het stuur met het volledig digitale dashboard geeft gebruiksgemak, de Mirrorcams bieden significant meer overzicht en de premium uitstraling draagt – zeker in onze nieuwe huisstijl – bij aan de beleving. Dit soort geluiden zijn voor ons waardevol: in deze krappe markt willen we opvallen met goed werkgeverschap”, zegt Van Heumen. Paul Douma, manager fleetsales bij Louwman Mercedes-Benz Trucks vult aan: “Ook in de nieuw bestelde Actros GigaSpace is het goed toeven voor de chauffeurs, die er dikwijls van maandag tot en met vrijdag mee onderweg zijn. Alle 4 zijn ze onder andere voorzien van koelkast, magnetron, luxe bedden, standairco en 1.200 litertank. Ook de nieuwste veiligheidsvoorzieningen zijn aan boord, zoals ABA5 en Sideguard Assist.”

 

Zorgen wegnemen

Voor de nieuw bestelde Actrossen kiest Heppner voor volledige operational lease. Paul Douma hierover: “De aanschafwaarde van een nieuwe truck is bij een dienstverlener als deze minder relevant. We kijken naar Total Cost of Ownership en de kosten per maand en kilometer. Die kunnen we met onze connectiviteitssystemen als Fleetboard bij Heppner monitoren én managen tot 2 cijfers achter de komma! Zo krijg je in kaart wat het kost, maar ook wat het oplevert.” Martijn van Heumen knipoogt: “Qua brandstofverbruik verloopt het alvast uitmuntend. Als je per truck gemiddeld ongeveer 3,5 liter per 100 km bespaart, kun je nagaan hoeveel dat is als je zo’n 150.000 kilometer per truck per jaar doet...”

 

Paul Douma sluit af: “We nemen in de hele logistieke operatie zoveel mogelijk zorgen weg en realiseren, met slimme toepassingen als MB Uptime, een maximale inzet en minimale downtime. Ook houden we de lijntjes kort. Grote accounts als Groupe Heppner hebben een eigen, toegewijd aftersalesteam. Dit kijkt proactief en periodiek mee bij de klant hoe het operationeel gaat en waar we naartoe bewegen. Zo halen we met elkaar het maximale eruit.”

 

Over Heppner Group

Heppner Group is een logistiek dienstverlener met ruim 100 filialen in Europa, waarvan 80 in Frankrijk, 14 in Duitsland en een eigen aanwezigheid in Nederland, Spanje, België, Zwitserland, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en Senegal. De organisatie kenmerkt zichzelf als een zelfstandig familiebedrijf met een decentraal management. De core business is het vervoer van en naar Frankrijk. Het bedrijf oogst veel lof in met name groupage en LTL. Daarnaast is de organisatie met exclusieve partnernetwerken aanwezig in meer dan 40 Europese landen. Hierdoor is het in staat om de meeste Europese steden binnen 24 tot 48 uur te beleveren. Heppner beschikt eveneens over een lucht- en zeevrachtafdeling met 157 kantoren wereldwijd. Met een verwachte omzet van bijna 950 miljoen euro in 2022 en meer dan 3.570 medewerker behoort Heppner tot een van de grote logistieke dienstverleners in Frankrijk.