30
oktober
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Fuso Canter Euro VI met 8,55 ton GVW

Nieuwe gewichtsvariant met 8,55 ton GVW

Duonic versnellingsbak en Ecofficiency-pakket standaard

Euro VI- en Euro 5b+-varianten per direct leverbaar

Canter 4x4 af fabriek leverbaar

ESP, ABS en elektronische remkrachtverdeling standaard

De Fuso Canter – de gemakkelijk manoeuvreerbare ster onder de lichte trucks met zeer hoog laadvermogen komt het modeljaar 2014 met talrijke innovaties. Met de nieuwe gewichtsvariant van 8,55 ton GVW is een laadvermogen tot zes ton mogelijk. De Canter 9C15 en 9C18 – de typenaanduidingen voor de nieuwe gewichtsvariant - beschikt standaard over de automatische transmissie met dubbele plaatkoppeling 'Duonic' en de brede 'C'(Comfort)-cabine. De distributietruck is leverbaar met zuinige 3,0-liter-BlueTec 6 motoren van 110 kW (150 pk) en 129 kW (175 pk) met dieselroetfilter en de SCR-technologie. Tot de standaarduitvoering behoren het elektronische stabiliteitsprogramma ESP, ABS met elektronische remkrachtverdeling en een motorrem met een remvermogen tot wel 50 kW.

De vernieuwde motoren voldoen aan de EU-uitlaatgasnormen die vanaf 1 januari 2014 van kracht worden. Euro 5b+ geldt voor de gewichtsvarianten tot zes ton GVW. Euro VI geldt voor de hogere gewichtsvarianten van af 6.5 ton GVW inclusief de Canter Eco Hybrid. De nieuwe motoren zijn niet alleen schoner maar ook aanzienlijk zuiniger. 

Ecofficiency-pakket reduceert het verbruik

Het standaardpakket Ecofficiency bevat verschillende verbruiksreducerende maatregelen zoals hogere inspuitingsdruk tot 2000 bar, motor-start-stop en grotere achterasoverbrengingen. Bij de varianten vanaf 6,5 ton GVW met 100 kW (150 pk) en 129 kW (175 pk) komen hier nog banden met lagere rolweerstand en een geoptimaliseerd dieselpartikelfilter bij. Bij deze BlueTec 6 motoriseringen wordt een SCR-katalysator toegepast.

Een andere innovatie is de vierwielaangedreven Fuso Canter 4x4 die door hoge tractie in combinatie met het inschakelbare sperdifferentieel, een stijgingspercentage tot 60 procent aan kan. Door dat de vierwielaandrijving handmatig kan worden ingeschakeld, bespaart de Fuso Canter in het dagelijkse gebruik als 4x2 brandstof.

De Fuso Canter is een compacte, uiterst wendbare truck met een GVW van 3,5 ton tot 8,55 ton, hoog laadvermogen. De truck heeft een breed aanbod aan chassis-varianten met 4x2- en 4x4-aandrijving, hybride-aandrijving, drie cabinevarianten, zes wielbases en de keuze uit drie power take-offs (PTO's).