11
februari
2020
|
09:56
Europe/Amsterdam

Nieuwe FUSO Canter op Schiermonnikoog

  • Gemeente Schiermonnikoog kiest voor FUSO Canter vanwege compactheid, 1,5 ton laadvermogen en kleine draaicirkel
  • Nieuwe FUSO-vrachtwagen vervangt een elf jaar oude Canter

Gemeente Schiermonnikoog heeft onlangs een nieuwe FUSO-truck in gebruik genomen. De buitendienst van het eiland gebruikt de 3,5 tons Canter voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De compacte truck werd geleverd door FUSO-dealer Wensink Groningen.

FUSO Canter 3,5 ton

FUSO is al jaren een bekend gezicht bij de buitendienst van gemeente Schiermonnikoog. Toen de vorige truck na elf jaar ingeruild moest worden, was het – mede door de goede ervaringen – snel duidelijk dat het weer Canter moest worden. De keuze viel op de FUSO Canter 3,5 ton met enkele cabine van 1,7 meter breed en DUONIC-transmissie. "Het voertuig komt overal op het eiland, dus ook op plekken waar je minder ruimte hebt om te manoeuvreren. Door het compacte formaat en de kleine draaicirkel (van 8,6 meter, red.) kun je nagenoeg overal komen. Ondanks de beperkte afmetingen heb je veel laadvermogen. We zijn erg tevreden", vertelt voorman Kornelis Bentum over de Canter, die geschikt is voor een lading tot 1,5 ton. De vrachtwagen is door GH Van Solutions uit Assen voorzien van een laadbak, waardoor probleemloos onder meer groenafval, bestrating en restafval vervoerd kunnen worden.

Gemeente Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een gemeente op het gelijknamige eiland in de Waddenzee. De Friese gemeente heeft een totaal inwoneraantal van 936.