12
oktober
2022
|
13:45
Europe/Amsterdam

Nieuwe levering trucks voor AB Transport Group: 25 exemplaren Actros F

AB Transport Group heeft onlangs 25 compleet nieuwe Mercedes-Benz Actrossen toegevoegd aan het wagenpark. Alle trekkers zijn van het type Actros F 1848 LS: deze truck is door de ruime cabine en lage instap multi-inzetbaar. De trekkers komen in actie voor verschillende divisies van de transporteur en gaan rijden in zowel de Benelux als Duitsland. Dimitri van Dongen, Key Accountmanager bij Daimler Truck Nederland B.V: “Deze aflevering is een nieuwe en betekenisvolle stap in de jarenlange samenwerking tussen AB Transport Group en Daimler Truck Nederland.”

 

  • Mercedes-Benz Actros F 1848 LS is specifiek gekozen voor de inzet voor het type werk van AB Transport Group.
  • AB Transport Group zet 10 exemplaren in voor werkzaamheden in bouwlogistiek: een nieuwe divisie van de dienstverlener.
  • De samenwerking tussen Daimler Truck Nederland B.V. en AB Transport Group wordt gekenmerkt door “meedenken, behulpzaamheid en korte lijntjes”.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros F is een geschikte truck voor werk waarbij chauffeurs frequent in- en uitstappen. Dimitri van Dongen legt uit: “De Actros F is voorzien van een lage instap met 3 treden. De trucks beschikken bovendien over Active Break Assist 5 en Predictive Powertrain Control. Dit, samen met het lage brandstofverbruik, maakt dit tot een van de veiligste en zuinigste trucks op de markt.”

Alle Actrossen in de nieuwe vloot van AB Transport Group zijn voorzien van multimedia cockpit, standairco en de sterkste AGM-accu’s.

De trucks zijn gereed gemaakt door dealer Gomes Noord-Holland en financieel ondergebracht bij Daimler Truck Financial Services.

 

Voor meerdere divisies

De nieuwe trucks gaan rijden voor verschillende divisies van AB Transport Group. “Onze klant zet de Actros F in voor een groot deel van hun dienstenpalet. Zo gaan er 5 trucks rijden met losgestorte agrarische producten. Nog eens 5 zien we ook terug in het agrarisch transport, maar die zijn voorzien van een PTO. Deze trucks trekken namelijk een oplegger uitgerust met de zogenaamde walking floor: een efficiënte manier om laden en lossen te vereenvoudigen. Ook gaan er 5 trucks rijden voor de veevoerdivisie van AB Texel Group. Deze transporteur is nu met Combex bovendien actief in de bouwlogistiek: daar zet het 10 van deze trucks voor in, speciaal geconfigureerd voor dit zware werk met onder andere een 8-tons vooras”, vertelt Dimitri van Dongen.

 

“Sinds prille begin”

De aflevering van 25 nieuwe Actrossen markeert weer een nieuwe mijlpaal in de jarenlange samenwerking tussen AB Transport Group en Daimler Truck Nederland. Piet Dubbeld is Procurement & CSR Manager bij AB Transport Group en in die functie verantwoordelijk over de inkoop van de voertuigen en wagenparkbeheer. Hij vertelt: “Sinds het prille begin van AB Transport Group is Daimler Truck een heel trouwe leverancier en partner. We kunnen steeds rekenen op meedenken, behulpzaamheid en korte lijntjes. De producten zijn daarbij zuinig, betrouwbaar en duurzaam. De keuze voor trucks van Mercedes-Benz was – mede omdat de Actros F zo geschikt is voor het type werk waarvoor we ze inzetten – dan ook snel gemaakt.”

 

Over AB Transport Group

 AB Transport Group is een grote logistiek dienstverlener met een van de grootste wagenparken van Nederland. Van oudsher is het bedrijf vooral actief in food en agri en staat het bekend om de goede kwaliteit en service. De laatste jaren groeit AB Transport Group gestaag door: ieder jaar komt er zo’n 5 tot 10 procent omzet bij. Dit komt onder meer door overnames van verschillende bedrijven en wagenparken. Voorbeelden hiervan zijn de overname van May Transporte GmbH uit Duitsland, aardappelvervoerder Van Houten in Nederland en het diervoedertransport van Arvesta uit België. Met de overname van Combex is AB Transport Group, zoals genoemd, nu ook een serieuze speler geworden in de bouwlogistiek.