18
november
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros 100ste truck voor Lucas Logistics

Lucas Logistics heeft in Utrecht op feestelijke wijze de 100ste truck in ontvangst genomen. In het bijzijn van bedrijfswagendealer Sturm Auto, Mercedes-Benz Nederland en huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay kreeg algemeen directeur Jaap Lucas de sleutel overhandigd uit handen van zijn zoons. Deze nieuwe generatie Actros van het type 1841 is voor deze gelegenheid voorzien van een prachtige special paint.

Logistiek dienstverlener

De Lucas Group uit Raamsdonksveer is in 2000 opgericht en bestaat uit vier dochterondernemingen die in de logistieke dienstverlening opereren of gespecialiseerd zijn in transport en logistiek. De specialiteit van Lucas Logistics is nationale en internationale transporten en warehousing. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een wagenpark van ruim tachtig eenheden en twee warehouselocaties met een oppervlakte van 14.000 m². Bij Lucas Logistics is men een groot liefhebber van Mercedes-Benz. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat bijna tweederde van de voertuigen in het wagenpark een zilveren ster op de grille heeft, maar ook dat Lucas Logistics nog een Mercedes-Benz truck uit 1976 heeft staan. Die wordt door eigenaar Jaap Lucas nog af en toe gebruikt voor historische ritten en shows.

Bijzonder jubileummodel

De 440 pk sterke trekker met verstralers en Megaspace-cabine is één van de eerste exemplaren van het nieuwe type (MP3) in Nederland. De truck is standaard uitgerust met de volautomatische Mercedes PowerShift versnellingsbak die in combinatie met de zuinige BlueTec5 motor meer rendement oplevert. Eén van de beste truck special painters van Nederland, MW Design uit Schijndel, maakte de Actros nog unieker. De herkenbare Lucas streep op de grille werd vervangen door een wapperende vaandel met daarop in sierlijke letters ‘Lucas Logistics’. Op de zijskirts werden het nummer ‘100’ en ‘J.W. Lucas Edition’ aangebracht. Naar verwachting zal de jubileumtruck worden ingezet voor het transport in rijdende ladingen zoals bouw- en graafmachines.