30
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS lowliner GigaSpace voor Ouweland Expeditie BV

Ouweland Expeditie BV uit het Brabantse Rijen heeft onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS lowliner met GigaSpace-cabine in gebruik genomen. De vrachtwagen zal voornamelijk worden ingezet voor haar klant Cultilene uit Tilburg voor het vervoer van steenwol naar glastuinbouwbedrijven. Om 25 jaar succesvolle samenwerking met deze klant te vieren, zal de nieuwe Actros gekoppeld worden aan een megatrailer die door Ouweland Expeditie is voorzien van het logo van Cultilene.

De nieuwe Actros 1842 LS lowliner is voorzien van een GigaSpace-cabine waardoor de truck strak aansluit op de megatrailer. Samen met het aerodynamicapakket zorgt dit voor een betere luchtgeleiding langs de vrachtwagen. Een bijkomend voordeel van de grote cabine is de extra kastruimte. Hierdoor kan bijvoorbeeld ook een magnetron geplaatst worden. Daarnaast biedt de GigaSpace-cabine natuurlijk veel extra bewegingsvrijheid en comfort voor de chauffeur. De vrachtwagen is verder uitgerust met een standkachel, koelkast en dubbele brandstoftanks. Inmiddels is de truck enkele weken in gebruik. Eigenaar Jack van den Ouweland is bijzonder tevreden met de nieuwe Actros en is positief verrast door het extreem lage brandstofverbruik. De ervaringen van het bedrijf met de producten en de service van Mercedes-Benz zijn door de jaren heen altijd goed geweest. Zo nam men in ’98 een Mercedes-Benz truck in gebruik die zonder noemenswaardige problemen en na maar liefst 1,4 miljoen kilometer nog dagelijks in gebruik is. Dat alles is voor Van den Ouweland reden om al sinds 1963 Mercedes-Benz te rijden. Ouweland Expeditie heeft een wagenpark van achttien wagens, waarvan zeventien Mercedes-Benz Actros trucks. De 1842 LS lowliner is overigens de eerste Actros van het nieuwe type voor het bedrijf. Ouweland Expeditie brengt vrijwel alle reparatie- & onderhoudswerkzaamheden van de trekkende eenheden onder bij Rüttchen in Breda. Naar verwachting zal de nieuwe Actros ongeveer 140.000 km per jaar gaan afleggen.

Ouweland Expeditie BV

Ouweland Expeditie richt zich voornamelijk op nationale en internationale volumetransporten met wissellaadbakken van 40 tot 100 m3 en megatrailers van 102 m3. Het is een familietransportbedrijf dat begin 1900 is opgericht door J. van den Ouweland. Indertijd begon hij met één paard en wagen. Inmiddels runt de 4e generatie Ouweland het bedrijf, waar ongeveer 22 medewerkers actief zijn. Naast transport heeft Ouweland de beschikking over 4500 m2 opslagruimte voor warehouse-activiteiten en klantspecifieke opslag.