23
mei
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros StreamSpace voor Hogenboom Transport

Onlangs heeft Hogenboom Transport uit Roelofarendsveen een nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen. De Actros 1842 LS met StreamSpace cabine is de derde Mercedes-Benz trekker in het wagenpark van de vervoerder. Met name de goede ervaringen in het brandstofverbruik waren doorslaggevend in de keuze voor de Actros.

In 2009 deed Mercedes-Benz na jaren van afwezigheid opnieuw zijn intrede in het wagenpark van Hogenboom Transport. In 2011 werd een tweede Actros 1836 LS aan de 21 rijdende eenheden tellende vloot toegevoegd. Beide trekkers toonden aan er in de praktijk een bijzonder gunstig verbruik op na te houden. Toen eind vorig jaar een compleet nieuwe Actros werd geïntroduceerd, besloot Hogenboom Transport een nieuwe 1842 LS met StreamSpace cabine en PowerShift Automaat aan te schaffen die recentelijk in gebruik is genomen. Het nieuwe truckmodel zet nieuwe maatstaven op het gebied van uitstraling, comfort, rijeigenschappen en rendement. De nieuwe Actros met Euro 5 motor bleek tijdens een eerdere praktijktest 7,6% zuiniger te zijn dan zijn voorganger. Voor een verbeterde aerodynamica is de Actros geleverd met een pakket waarin ondermeer zijfenders, een dakspoiler en zijskirts zijn opgenomen. Verder is de truck uitgerust met een systeem om de bandenspanning vanaf het display in de cabine te kunnen controleren. Ook dit levert een belangrijke bijdrage aan het minimaliseren van het verbruik en de CO2-uitstoot.

Hogenboom Transport

De nieuwe Mercedes-Benz Actros wordt door Hogenboom Transport ingezet voor nationaal transport. Het familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie wordt geleid, is opgericht in 1925 en verzorgt het transport van bloembollen en planten voor plaatselijke kwekers en expediteurs. Hiervoor rijdt men naar bijna alle Flora-Holland vestigingen in Nederland. Naar verwachting zal de nieuwe Actros ca. 60.000 km per jaar afleggen. Het periodieke onderhoud wordt deels in eigen beheer en deels door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uitgevoerd.