20
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks CTU bv laten veelbelovende verbruikscijfers zien

CTU bv geeft aan zeer tevreden te zijn met de vier recent aangeschafte Actros 1842 LS StreamSpace trekkers. Het containertransportbedrijf uit Utrecht zocht tijdens het oriëntatieproces vooral naar een zo laag mogelijk brandstofverbruik en besloot voor Mercedes-Benz te kiezen vanwege de positieve evaluaties van de nieuwe Actros. Inmiddels zijn de eerste veelbelovende verbruikscijfers binnen.

CTU bv is een op zichzelf staand transportbedrijf van de Theo Pouw Groep. Mercedes-Benz heeft met de vier nieuwe Actros 1842 LS trekkers met StreamSpace cabine haar intrede in de vloot van CTU bv gedaan. De trucks worden ingezet voor het vervoer van zeecontainers vanaf containerterminals naar adressen in heel Nederland. Hiermee zullen de trucks naar schatting 120.000 kilometer per jaar afleggen. Vanwege de specifieke inzet, waarbij nauwelijks tussenstops worden gemaakt en bijna uitsluitend over snelwegen en provinciale wegen wordt gereden, is het brandstofverbruik van het achttien vrachtwagens tellende wagenpark van CTU bv per definitie lager dan gebruikelijk. De uitdaging om een nog lager verbruik te realiseren is daarom groot. De eerste cijfers laten echter zien dat de nieuwe Actros trekkers toch zo’n 5% zuiniger zijn dan de overige trucks in het wagenpark van CTU bv. Ook de vaste chauffeurs van de nieuwe Actros trucks zijn enthousiast over de nieuwe trekkers. CTU bv is zeer te spreken over de eerste ervaringen met de producten van Mercedes-Benz en de service van SternTrucks Utrecht. De brede en veelzijdige productrange is voor CTU bv een extra aanleiding geweest om een samenwerking met SternTrucks aan te gaan. De vrachtwagens zijn geleased via Mercedes-Benz Charterway inclusief een R&O contract.

CTU bv

CTU bv is in 1998 opgericht. Het transportbedrijf is een zelfstandig opererende unit opererend binnen de Theo Pouw Groep en heeft sinds mei dit jaar een eigen wagenparkbeheer. CTU bv richt zich uitsluitend op het vervoer van zeecontainers. Het bedrijf bezit een containerterminal in Utrecht op een strategische positie langs het Amsterdam-Rijnkanaal (de bedrijfsnaam CTU staat voor Container Terminal Utrecht). Daarnaast zijn locaties in Tiel en Kampen in aanbouw.