16
december
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor ConDoor

De nieuwe Mercedes-Benz Actros die sinds enkele weken door ConDoor uit Zeewolde in gebruik is genomen, valt uitstekend in de smaak bij zowel de directie als bij de chauffeurs. De Actros 1841 LS wordt gebruik voor het eigen vervoer van overheaddeuren in Nederland, België en Duitsland.

ConDoor

In 1997 werd ConDoor opgericht als tweemansbedrijf, maar al snel groeide de organisatie uit tot één van de marktleiders in Europa met een productiebedrijf van ruim honderd medewerkers. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van overheaddeuren voor zowel industrieel als particulier gebruik. Overheaddeuren worden veelal gebruikt binnen de industrie en bij garages om grote objecten gemakkelijk naar binnen te kunnen vervoeren. Binnen heel Europa worden dealers bevoorraad met de maatwerkdeuren van ConDoor. Hiervoor maakt men gebruik van drie eigen Mercedes-Benz trucks. Onlangs werd een nieuwe Actros trekker aan het wagenpark toegevoegd.

Actros 1841 LS

Voor het vervoer in Nederland, België en Duitsland werd onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros type 1841 LS aangeschaft. De trekker met een 300 kW sterke dieselkrachtbron is voorzien van een aerodynamicapakket Plus waarin ondermeer dakspoilers, zijfenders en sideskirts zijn opgenomen die ervoor zorgen dat de luchtweerstand tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast levert de Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak een belangrijke bijdrage aan een efficiënter verbruik. De chauffeurs proberen zo zuinig mogelijk te rijden en realiseren een verbruik van bijna één op vijf. ConDoor heeft ook rekening gehouden met de wensen van de chauffeurs door een Actros aan te schaffen die is voorzien van een comfortabele Megaspacecabine. Ook het Super Drivers Line Pakket levert veel extra comfort met onder andere houten dashboard, koelbox, cd box en ambiënte verlichting. Daardoor zijn zowel de directie van ConDoor als de vaste chauffeurs helemaal tevreden met de nieuwe Mercedes-Benz Actrossen.