08
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Gebr. de Muynck

Gebr. de Muynck uit Rijnsburg is een familiebedrijf dat in bloemen handelt. Het bedrijf koopt deze zelf op de bloemenveiling in en verkoopt ze in het zuiden en oosten van Duitsland en Tsjechië. Voor het transport heeft men een nieuwe Mercedes-Benz Actros aangeschaft.

Met de door Mercedes-Benz Dealerbedrijven (vestiging Roelofsarendsveen) afgeleverde nieuwe Actros 1951 LS met GigaSpace-cabine heeft men volgens eigen zeggen het topmodel in huis gehaald. Deze trekker met zwanenhalsoplegger is door de fraaie kleurstelling en belettering een opvallende verschijning geworden - en daarmee een sprekend visitekaartje voor het bedrijf. De combinatie wordt ingezet voor twee ritten per week volgens een vaste route naar het zuiden en oosten van Duitsland en Tsjechië, waar de bloemen rechtstreeks aan de klanten worden uitgeleverd. De belangrijkste argumenten om voor de nieuwe Actros te kiezen zijn de kwaliteit, het slaapcomfort en de uitstraling van de nieuwe trekker.

Gebr. de Muynck

Gebr. de Muynck is een bijna vijftig jaar bestaand familiebedrijf met een rijke historie binnen de bloemenhandel. Sinds het begin in 1966 koopt men bloemen in op de veiling of bij kwekers en verkoopt die aan bloemenwinkels. In het begin alleen Kassel, maar in de loop van de jaren is de afzet gegroeid en dat geldt ook voor de inzet van de vrachtwagen waarmee de lijndienst wordt onderhouden. Nu strekt het verkoopgebied zich verder uit naar het oosten van Duitsland en naar Tsjechië. Zij leveren daar bij de winkeliers de bestellingen af en verkopen tevens vooraf niet bestelde bloemen uit het eigen assortiment.