27
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Sprinters voor Dusseldorp

  • Vier nieuwe Mercedes-Benz Sprinters voor Dusseldorp

  • Bedrijf zeer tevreden. Inmiddels nog drie nieuwe Sprinters in bestelling

De Dusseldorp Groep uit Lichtenvoorde nam onlangs vier nieuwe Mercedes-Benz Sprinters in gebruik. Vanwege de positieve ervaring met de voertuigen heeft het bedrijf nog drie nieuwe Sprinters besteld die in mei geleverd worden. Het bedrijf koos onder andere voor de nieuwe Sprinter omdat het al jaren goede ervaringen heeft met het vorige model Sprinter, met het merk Mercedes-Benz en met bedrijfswagendealer Wensink.
 

Vier Sprinters voor uiteenlopende werkzaamheden
 

Dusseldorp nam vier nieuwe Sprinters in gebruik waarvan twee 316 CDI Gesloten Bestelwagens, die worden ingezet voor service en onderhoud van drukrioleringen en daarbij behorende gemalen. Deze Sprinters zijn daarom door Dusseldorp uitgerust met een ROM hogedruk-unit. De bestelwagens zijn af fabriek voorbereid met een standkachel omdat het water dat standaard aan boord is niet onder het vriespunt mag komen. Verder nam het bedrijf een Sprinter 313 CDI Gesloten Bestelwagen in gebruik die is opgebouwd voor asbestsanering bij de business unit Infra, Sloop en Milieutechniek. Voor diezelfde business unit nam het bedrijf een Sprinter 313 CDI met open laadbak in gebruik voor infrastructurele werkzaamheden.
 

Positieve ervaring
 

Verschillende argumenten wogen mee in de keuze voor de nieuwe Sprinter. Naast de goede gebruikservaring met het vorige model geeft Dusseldorp aan te spreken te zijn over de kwaliteit en levensduur van de bestelwagen. Ook het feit dat Mercedes-Benz heel veel zaken bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink kan voorbereiden, zoals werkverlichting, apparatuur voor het meten van gevaarlijke gassen en boordcomputers, woog mee in het besluit. Dit scheelt volgens het bedrijf aanzienlijk bij het zelf verder opbouwen van de bestelwagens voor de specialistische inzetrichtingen. Ook het duurzame aspect is van groot belang volgens de onderneming. Daar weegt de minimale uitstoot in mee, maar ook de 7G-TRONIC-PLUS automaat. Juist om deze voordelen optimaal te benutten heeft het bedrijf de Sprinters laten begrenzen op 120 km/pu om het verbruik, verder te beperken. De vaste chauffeurs van de nieuwe Sprinters geven aan zeer tevreden te zijn met het rijcomfort van hun nieuwe bestelwagen. De ervaringen tot nu toe hebben het bedrijf doen besluiten nog drie nieuwe Sprinters 316 CDI met Euro 6-motor te bestellen.
 

Dusseldorp
 

De Dusseldorp Groep heeft kennis en ervaring op het gebied van afvalinzameling, grond-, weg- en waterbouw, recycling, duurzaam slopen, asbestsanering, bodemsanering en riolering. Het bedrijf is vanuit meerdere vestigingen verspreid over het noorden en oosten van Nederland actief met circa zevenhonderd medewerkers in drie business units, aangestuurd vanuit het centrale kantoor in Lichtenvoorde. Het wagenpark van Dusseldorp bestaat uit rond de tweehonderd vrachtwagens en honderdveertig lichte bedrijfswagens. Hiervan zijn 34 trucks en 58 lichte bedrijfswagens geleverd door Mercedes-Benz. Reparatie en onderhoud voert Dusseldorp zelf uit.