01
februari
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe V6 CDI dieselmotor voor Mercedes-Benz Vito en Viano

  • Nieuwe V6 dieselmotor met maximale kracht en souplesse

  • Vermogen van 150Kw ( 204 pk ) met een koppel van 440 Nm

  • Dankzij het standaard diesel partikelfilter zeer milieuvriendelijk

  • Type aanduiding Vito 120 CDI en voor de Viano 2.8 CDI

  • Combinatie van comfort en veiligheid

De Mercedes-Benz Vito en Viano zet de nieuwe 3 liter V6 CDI motor, maatstaven op het gebied van techniek, vermogen en rijcomfort. De combinatie van een krachtige zescilinder dieselmotor met 150 Kw ( 204 pk) met standaard automatische vijfversnellingsbak zorgt voor prestaties en souplesse die ongekend is en nieuwe maatstaven zet in dit segment. De Mercedes-Benz standaarden op gebied van veiligheid en comfort zijn daarbij niet in het geding gekomen. Integendeel zelfs.

Recordwaarden voor vermogen en koppelMet een cilinderinhoud van drie liter en een vermogen van 150 kW (204 pk) tekenen deze Vito en Viano voor recordcijfers in het bestelwagen-segment. Het koppel van 440 Nm, dat bij een toerental tussen 1800 en 2400 wordt behaald, draagt in niet geringe mate bij aan de indrukwekkende rijprestaties. Door deze trekkracht accelereert de auto 2.8 CDI in slechts 8,8 seconden vanuit stilstand tot 100 km/h. Aan de basis van dit succes ligt de betrouwbare OM 642 V6 krachtbron. Dankzij slimme aanpassingen aan het aluminium motorblok met een nieuwe balansas, draait de motor rustiger dan welke diesel in zijn categorie dan ook. Daarnaast realiseren de aluminium cilinderkoppen, de vierkleppentechniek, de common rail injectie met een maximale inspuitdruk van 1600 bar én de aangepaste kleptiming een optimaal rendement. Deze motor heeft heeft zijn waarde reeds eerder bewezen in de E-Klasse en S-Klasse personenwagens van Mercedes-Benz.

Dankzij een comfortabele vijftrapsautomaat wordt de trekkracht van de dieselmotor naar de achterwielen overgebracht. Deze versnellingsbak wordt ook door de Viano 3.0 en 3.5 met V6-benzinemotoren gebruikt.

Zuinig en milieuvriendelijkDe Vito 120 CDI en de Viano 2.8 CDI kenmerken zich dankzij een de moderne aandrijftechniek niet alleen door buitengewone prestaties, maar ook door een zeer laag brandstofverbruik. Met een gemiddelde waarde van 9,2 l/100 km mag deze Vito 120CDI en de Viano 2.8CDI zeer economische genoemd worden. Binnen de bebouwde kom verbruikt de auto 11,9 liter per 100 km en daarbuiten slechts 7,5 liter. Klinkende cijfers die in combinatie met de prestaties zeker niet alledaags zijn. Bovendien is de dieselmotor bijzonder schoon. Dankzij het standaard diesel partikel filter, dat als optie op alle bestelwagens van Mercedes-Benz geleverd kan worden, is de belasting voor het milieu minimaal en voldoet de motor aan de Euro4 emissienorm.

Comfortabel en veiligDe grote aantrekkingskracht van de Vito 120 CDI en de Viano 2.8 CDI hangen ongetwijfeld samen met het hoge veiligheidsniveau. De Viano is standaard voorzien van brede 225/60 R 16 C banden die voor extra grip zorgen. Daarnaast zorgt het elektronische stabiliteitsprogramma ESP in combinatie met o.a. het antiblokkeersysteem ABS, de hydraulische remassistent BAS, de aandrijfslipregeling ASR en de elektronische remkrachtverdeling EBV voor een nog grotere veiligheid. Bij een crashtest voor passieve veiligheid van het onafhankelijke testinstituut DEKRA scoorde de Viano even goed als de beste personenauto. Een prestatie die nog door geen enkele andere auto in het bestelwagen-segment is geëvenaard. De Vito 120 CDI en Viano 2.8 CDI wordt leverbaar vanaf april 2006.