09
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwste generatie Atego en Vito voor Van Oort Eck en Wiel

Onlangs reisde een delegatie van Van Oort Eck en Wiel Transport en bedrijfswagendealer Rüttchen Tiel af naar Wörth in Duitsland om de eerste Atego truck van de nieuwe generatie voor Nederland in ontvangst te nemen. Het transportbedrijf uit het Gelderse Eck en Wiel heeft bovendien ook als een van de eerste de nieuwe Vito in het wagenpark opgenomen.

Recentelijk werden twee nieuwe Mercedes-Benz voertuigen aan het wagenpark van Van Oort Eck en Wiel toegevoegd. Als een van de eerste bedrijven in Nederland schafte men de nieuwste generatie Vito 110 CDI aan. Deze bestelwagen zal dienst doen voor de verhuurtak van het bedrijf en zal naar verwachting 50.000 kilometer per jaar afleggen. Volgens Van Oort Eck en Wiel is het model nog stiller dan zijn voorganger. Ook de versnellingsbak wordt als zeer soepel ervaren waardoor de Vito erg plezierig is om in te rijden. Naast deze bestelwagen werd een Atego truck aangeschaft. Het transportbedrijf heeft veel Atego’s in het wagenpark rijden en heeft traditiegetrouw de primeur wanneer een nieuwe generatie van het Mercedes-Benz model uitkomt. Voor de aflevering van de nieuwste Atego reisde een delegatie van Van Oort Eck en Wiel en bedrijfswagendealer Rüttchen af naar de Mercedes-Benz fabriek in het Duitse Wörth, Duitsland. Naast een persoonlijke rondleiding in de truckfabriek waar zowel de Atego als de Axor en de Actros van de band rollen, kreeg Van Oort Eck en Wiel een beroemde ‘VIP-Abholung’ waarbij de nieuwe Atego feestelijk werd overhandigd. De Atego 1222 met automaat en BlueTec 5-motor zal worden ingezet in het vervoer voor ziekenhuizen en laboratoria. De auto die op de IAA in Hannover werd uitgeroepen tot Truck of the Year 2011 zal naar verwachting ca. 100.000 kilometer op jaarbasis afleggen. Met name het stille motorgeluid, de lage instap en de ergonomische en rendabele producteigenschappen vallen bij Van Oort Eck en Wiel goed in de smaak. Het periodieke onderhoud van de voertuigen wordt in eigen beheer uitgevoerd. Maar de bedrijfswagenspecialisten van Rüttchen Tiel, met wie men al sinds eind jaren ’60 prettig zaken doet, staan waar nodig klaar met onderdelen en adviezen.

Van Oort Eck en Wiel

Al een halve eeuw is Van Oort Eck en Wiel uit het gelijknamige Gelderse plaatsje een van de meest toonaangevende transportbedrijven van Nederland. Tot de opdrachtgevers behoren onder meer gerenommeerde bedrijven uit de meubelbranche, waarvoor niet alleen de thuisbezorging van de meubels wordt verzorgd, maar ook de montage op locatie. Van Oort is ook preferred supplier voor de distributie van schoonmaakartikelen, disposables, koffiemachines en indredienten. Naast transport rekent het Gelderse bedrijf ook verhuur en verhuizingen tot haar kerntaken. Voor alle werkzaamheden heeft Van Oort Eck en Wiel een 230 eenheden tellend wagenpark waarin Mercedes-Benz met ruim 160 voertuigen een fors aandeel heeft. Met Sprinters, Vito’s, Atego’s, Axors en een Actros heeft het bedrijf nagenoeg de complete bedrijfswagenrange van Mercedes-Benz in bezit. Door de jaren heen zijn dat in totaal al 435 Mercedes-Benz bedrijfswagens geweest.