02
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nouwens Transport Breda BV neemt twee Actros koelauto’s in gebruik voor transport medicijnen

  • Nouwens Transport Breda BV zeer te spreken over verbruik en betrouwbaarheid Actros en over relatie met dealer

  • Naast twee Actros bakwagens, ook Citan bestelwagen in gebruik genomen voor internationaal medicijnentransport

Nouwens Transport uit Breda nam twee Mercedes-Benz Actros bakwagens met koelopbouw in gebruik voor het internationale transport van medicijnen. De eerste is nu zo’n drie maanden in gebruik en de tweede werd recentelijk geleverd. Ook nam het bedrijf een Mercedes-Benz Citan met koelopbouw in gebruik.

Actros bakwagens uitstekend verbruik

De twee Mercedes-Benz Actros 1827 4x2 bakwagens zijn uitgevoerd met StreamSpace-cabine. Het chassis is voorzien van een dual temp koelopbouw van Chereau. Zodoende kunnen de trucks medicijnen vervoeren in twee verschillende temperaturen. Sommige medicijnen dienen namelijk tussen de 2-8 °C en andere tussen de 15-25 °C getransporteerd te worden. Dennis Nouwens van Nouwens Transport is zeer te spreken over de Actros die nu enkele maanden in gebruik is: ‘Het verbruik is uitstekend. Ruim boven de 1 op 4. Dat hebben we met andere merken nog niet kunnen realiseren. Verder is uitstraling en kwaliteit belangrijk. Bij dit soort transporten is het vaak letterlijk van levensbelang dat we op onze trucks kunnen vertrouwen. Dat is mede reden waarom ons wagenpark voor 60% geleverd is door Mercedes-Benz. Naast die kwaliteit weegt de prettige relatie die we in de afgelopen 16 jaar hebben opgebouwd met Mercedes-Benz truckdealer Rüttchen Breda zwaar mee. Ik ben zestien jaar geleden voor mijzelf begonnen, en mijn eerste bedrijfswagen was een Mercedes-Benz. Het is in deze tak van sport heel belangrijk dat de dealer altijd beschikbaar is, heel flexibel is en dat hij snel handelt als de situatie daarom vraagt. Die ervaring heb ik met Rüttchen.” De trucks worden internationaal ingezet met dubbele bemanning. Hierdoor zullen de bakwagens zo’n 140.000 kilometer per jaar afleggen.

Tevens een Mercedes-Benz Citan koelauto

Naast de bakwagens nam Nouwens ook een Mercedes-Benz Citan 111 CDI in gebruik. Deze wordt ook ingezet voor internationaal transport van farmaceutische producten, dus is tevens opgebouwd als koelauto. Het gaat hierbij niet om grote volumes, maar om snel schakelen als ergens een directe vraag is. Dennis Nouwens: “Als iemand ergens in Europa bijvoorbeeld met spoed een hartklep nodig heeft, dan rijden wij er naartoe. Stilstand is uiteraard geen optie, dus ook hier is betrouwbaarheid uiterst belangrijk.” Nouwens Transport startte in 1997 met één bestelwagen en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim veertig voertuigen die worden ingezet op velerlei vak- en aandachtsgebieden; van een 24-uurs koerierservice tot  medicijnentransport en van high-tech transport tot just in time delivery’s.