17
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Oegema Transport zeer tevreden over inzet 25 X Mercedes-Benz Actros

  • Inmiddels 25 nieuwe Actros vrachtwagens voor Oegema Transport

  • Oegema Transport zeer te spreken over betrouwbaarheid en verbruik van de Euro 6-motor

Oegema Transport uit Dedemsvaart is zeer te spreken over de nieuwe Mercedes-Benz Actros met Euro 6-motor. Sinds de introductie van de truck heeft het bedrijf 25 nieuwe Actros vrachtwagens aangeschaft in uiteenlopende configuraties, schotelhoogtes en cabinevarianten. Twee daarvan werden ingezet als LZV. Als voornaamste redenen om voor de Mercedes-Benz Actros te kiezen noemt het bedrijf het lage brandstofverbruik van de trucks.

Succesvolle Fuel Duel inzet

De inzet van een Actros Fuel Duel Euro 6-truck die door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink Zwolle werd geïnitieerd, was de eerste ervaring van het bedrijf met de nieuwe Actros. Over 5.985 kilometer liet de Actros een verbruik zien van 23,5 liter op 100 kilometer. Technisch directeur Gerlof Oegema geeft aan dat de Actros, met zeker 5% brandstofbesparing ten opzichte van Euro 5-trucks van andere merken in het wagenpark, boven verwachting presteerde. De succesvolle Fuel Duel Euro 6 leidde tot de aanschaf van een nieuwe Actros Euro 6-trekker waarmee het bedrijf meer ervaring met de truck op wilde doen. Ook op langere termijn bleek de Actros volgens Oegema Transport uitstekend te presteren, dus besloot het bedrijf tot aanschaf van meer Actros Euro 6-vrachtwagens. In anderhalf jaar tijd schafte het bedrijf 25 Actros trucks in uiteenlopende configuraties, schotelhoogtes en cabinevarianten aan. Twee hiervan doen ook dienst als LZV.

Actros blijkt zeer betrouwbaar

Hoewel brandstofverbruik, prijs en uitstoot volgens Oegema Transport belangrijk waren, wogen ook zaken als chauffeurscomfort en ergonomie zwaar. Verder noemt het bedrijf het belang van de betrouwbaarheid van de techniek. Stilstand is volgens de transporteur geen optie. Omdat alle trucks in de eigen werkplaats worden onderhouden, zoekt het bedrijf altijd naar degelijke techniek. Gerlof Oegema: “De meeste vrachtwagens hebben al meer dan anderhalve ton gereden. Probleemloos. We hebben nog nooit één probleem gekend met een van onze 25 nieuwe Actros-trucks.”

Oegema Transport

Oegema Transport uit Dedemsvaart bestaat inmiddels meer dan negentig jaar. Anno 2013 rekent Oegema Transport onder meer internationaal transport, nachtdistributie, vervoer van bouwmaterialen en 24-uursdiensten tot de kernactiviteiten. Aanverwante dienstverlening als warehousing, Value Added Logistics en reparatie en onderhoud voor derden behoren tevens tot de core business. Oegema Transport telt 350 werknemers en heeft een bedrijfswagenvloot van zo’n tweehonderd voertuigen.