29
maart
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Op standnummer 128 wordt het complete bouwprogramma gepresenteerd.

  • Tijdens de Technische Kontaktdagen van 18 tot en met 20 mei a.s. op het Havengebied Westpoort in Amsterdam toont Mercedes-Benz haar bijzonder brede gamma bouwvoertuigen. De driedaagse outdoor vakbeurs biedt door middel van spectaculaire demonstraties en rijpresentaties de bouwwereld en aanverwante branches de unieke mogelijkheid de innovatieve Mercedes-Benz bouwvoertuigen zelf te beoordelen.

Op standnummer 128 wordt het complete bouwprogramma gepresenteerd. Daarnaast worden de bezoekers uitvoerig geïnformeerd over de mogelijkheden van de Mercedes-Benz diensten, waaronder ook de financiële diensten van Mercedes-Benz CharterWay. Hierdoor onderstreept Mercedes-Benz het motto: ‘Meer dan transport alleen’.

Mercedes-Benz heeft het meest complete productenaanbod voor de bouw. Het totale gamma, van de lichtste Vito bestelwagen tot de zwaarste Actros 5-asser, is van 18 tot en met 20 mei a.s. vertegenwoordigd. De bouwvoertuigen van Mercedes-Benz voldoen aan alle eisen die de bouwwereld stelt. Daarnaast biedt de fabrikant o.a. in het productiecentrum van Molsheim de mogelijkheid voertuigen nog fijner af te stemmen op specifieke klanten wensen.

De primeur voor Mercedes-Benz op de Technische Kontaktdagen de vierwielaangedreven Vito. Functionaliteit en veiligheid zijn kenmerkende eigenschappen van deze bedrijfswagens. De vierwielaangedreven bestelwagens beschikken namelijk over aanzienlijk meer tractie op onverharde ondergrond maar ook op het asfalt is optimale rijstabiliteit gegarandeerd. Naast de Vito 4 x 4 komt ook de eigenzinnige Mercedes-Benz Unimog in actie. Door zijn enorme motor vermogen is hij zelfs inzetbaar als trekker voor het transport van zware aanhangwagens.

Natuurlijk ontbreekt ook de Actros vijf-asser niet op de Technische Kontaktdagen. Deze truck met een GVW van 50 ton, behoort tot de nieuwe generatie Actros bouwvoertuigen van Mercedes-Benz en wordt standaard af fabriek geleverd. Door zijn speciale configuratie wordt optimaal gebruik gemaakt van het wettelijk toegestane gewicht en aslastverdeling. Mercedes-Benz koos voor een conventionele vijfde as, die zowel hefbaar als elektro-hydraulisch bestuurbaar is.

Het Havengebied Westpoort in Amsterdam biedt van 18 tot en met 20 mei plaats aan 1200 m² innovatieve toepassingen van Mercedes-Benz bouwvoertuigen. Op standnummer 128 geeft Mercedes-Benz haar unieke invulling aan de Technische Kontaktdagen. Kijk voor meer informatie en/of een routebeschrijving op www.tkd.nl

Geïnteresseerden worden tijdens het evenement door middel van een dynamische rijpresentatie de mogelijkheid geboden zelf de meerwaarde van Mercedes-Benz te ervaren.