22
juli
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Oranje trucks voor Zeeuws transportbedrijf: Vijf Mercedes-Benz Actros trucks voor Wielemaker BV

Wielemaker BV uit het Zeeuwse Middelburg heeft de afgelopen week vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik genomen. De trucks van het type 1844 LS worden ingezet voor verschillende transporttaken waaronder containertransport en inzameling van afval en reststoffen.

Het directieteam van Wielemaker BV ontving uit handen van bedrijfswagenverkoper Erik de Vries van Van Oeveren de sleutels van de vijf nieuwe Actros trucks. De trekkers van het type 1844 LS zijn af fabriek geleverd met een aslastmeetinrichting om de aslasten tijdens zware transporten te kunnen monitoren. De Actrossen hebben bovendien een verlaagd chassis zodat Wielemaker meer mogelijkheden heeft met het getrokken materieel. Voor extra veiligheid en een verminderde luchtweerstand zijn de vijf Mercedes-Benz trekkers uitgerust met Aerodynamische B-stijlen en een frontzichtcamera. Ook zijn alle Actros trucks voorzien van de veiligheidssystemen ESP, Telligent Spoorassistent, Telligent Stabiliteitsregeling en Active Brake Assist. Wielemaker maakt met deze trucks ook kennis met het telematicasysteem FleetBoard Voertuigmanagement dat Mercedes-Benz in Nederland standaard op de Actros levert. Het periodieke onderhoud wordt door Wielemaker in eigen beheer uitgevoerd, maar Van Oeveren levert wel de onderdelen en staat de transporteur waar nodig bij met adviezen. Naar verwachting zullen de Actros trucks zo’n 110.000 kilometer per jaar afleggen.

Wielemaker BV

Wielemaker BV is al sinds 1916 een toonaangevende naam in Zeeland. Het bedrijf is actief op het gebied van regionaal, nationaal en internationaal transport, groepage, exceptioneel transport, inzameling van afval en reststoffen en containerverhuur. Het wagenpark telt inmiddels 63 trucks en 53 opleggers en ander getrokken materieel. Hoewel men voor de verschillende activiteiten over een breed scala aan bedrijfswagens beschikt, is het complete wagenpark geleverd door Mercedes-Benz.