04
oktober
2021
|
09:56
Europe/Amsterdam

Overgrote meerderheid aandeelhouders voor afsplitsing Daimler Truck en naamswijziging Daimler AG

Samenvatting
  • Buitengewone Algemene Vergadering stemt voor historische heroriëntatie
  • Eerste beursnotering van Daimler Truck Holding AG gepland tegen eind 2021
  • Naamswijziging van Daimler AG in Mercedes-Benz Group AG per 1 februari 2022
  • Deelname: 56,45% van het aandelenkapitaal was vertegenwoordigd

Tijdens de virtuele Buitengewone Algemene Vergadering van Daimler AG (beursafkorting DAI) op 1 oktober 2021 hebben de aandeelhouders met een overgrote meerderheid gekozen voor een historische heroriëntatie van de onderneming. De afsplitsing van de truck- en busactiviteiten en de daarmee samenhangende beursnotering van Daimler Truck Holding AG als onafhankelijke onderneming aan de Frankfurt Stock Exchange werden goedgekeurd met 99,90% van het vertegenwoordigd aandelenkapitaal vóór de resolutie.

Bovendien stemden de aandeelhouders met opnieuw een overweldigende meerderheid van 99,89% van de stemmen voor de naamswijziging van Daimler AG in Mercedes-Benz Group AG per 1 februari 2022. De nieuwe naam onderstreept de toekomstige focus op personen- en bestelwagens van Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes-EQ. De twee maatregelen moeten nu worden ingeschreven in het Handelsregister. Beide ondernemingen kunnen dan een beslissende meerwaarde creëren voor de aandeelhouders.

Twee huidige leden van de raad van commissarissen van Daimler AG, Marie Wieck en Joe Kaeser, zullen hun huidige functies neerleggen en de raad van commissarissen van Daimler Truck Holding AG gaan versterken. Als hun opvolgers binnen de raad van commissarissen van Daimler AG kozen de aandeelhouders voor Helene Svahn – met een meerderheid van 99,34% - en Olaf Koch, die een meerderheid van 98,60% van de stemmen kreeg. Zo'n 3.000 kijkers volgden de virtuele Buitengewone Algemene Vergadering via het internet. In totaal was 56,45% van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd.

Kijk voor meer informatie op www.daimler.com/focus/