20
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Parlevliet & Van der Plas verkiest Mercedes-Benz voor distributie Ouwehand visproducten

Voor het vissersbedrijf Parlevliet & Van der Plas dat twee jaar geleden Ouwehand Visverwerking overnam, zijn duurzaamheid en een goede relatie met de afnemers van visproducten van groot belang. Om een betrouwbaar en fijnmazig distributienetwerk in eigen hand op te zetten, klopte men aan bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Den Haag. Daar werden vijf Actros trucks en een Atego aangeschaft.

Parlevliet & Van der Plas heeft de distributie van haar visproducten in eigen hand genomen, om de hechte relatie met haar afnemers in stand te houden. Afgelopen jaar schafte het bedrijf vijf Mercedes-Benz Actros trucks van het type 2546 LENA Megaspace en één Atego 1018 L aan. Al deze voertuigen zijn onlangs in gebruik genomen. De keuze voor de Mercedes-Benz trucks werd genomen op basis van het opvallend lage brandstofverbruik, de schone motoren en de service en het klantgericht handelen van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. Deze bedrijfswagens passen perfect in de duurzame visie van het bedrijf. De schone en zuinige motoren voldoen net als de koelopbouw van Van Eck Carrosseriebouw aan de laatste eisen en normen. Het grote vertrouwen in het merk Mercedes-Benz wordt nog eens bevestigd door de drie Vito Combi’s die Parlevliet & Van der Plas eerder al in gebruik nam. Deze worden ingezet voor het vervoer van de bemanningen naar de eigen schepen in de verschillende havens van Europa.

Parlevliet & Van der Plas

Parlevliet & Van der Plas is al sinds 1949 actief in de visserij. In 1959 kochten Dirk van der Plas en Dirk Parlevliet gezamenlijk hun eerste vissersboot. In de jaren erna groeide de afzet en de vloot. Twee jaar geleden nam het bedrijf Ouwehand Visverwerking, de gerenommeerde producent van gemarineerde en gerookte visproducten, over. Het traditionele assortiment werd tegen het licht gehouden en waar mogelijk herzien. De frisse wind die door het bedrijf waait, wordt nog wel het meest geïllustreerd door de nieuwe ‘look’ en ‘feel’ die op alle zichtbare uitingen van Ouwehand werd aangebracht. En ook werd er fors geïnvesteerd in een nieuw wagenpark