13
december
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

P.C. Besseling & Zn. kiest weer voor Mercedes-Benz: drie nieuwe trucks in gebruik genomen

Bij P.C. Besseling & Zn. zijn de uit te voeren transporten zeer uiteenlopend. Het bedrijf kiest hiervoor bedrijfswagens in exact gekozen configuraties, zodat een effectieve inzet gewaarborgd is.

Binnen het tweemerkenbeleid van P.C. Besseling & Zn. bedraagt het aandeel Mercedes-Benz al ruim 15 jaar zo’n 75 procent: de huidige vloot van 19 bedrijfswagens telt 14 Mercedes-Benz Actros-trucks in diverse configuraties. Recent werden drie Actros-trucks in gebruik genomen. De eerste aanwinst is een volledig luchtgeveerde drie-assige Actros 2546 bakwagen voorzien van naloopas. Deze auto wordt ingezet met volumeopbouw en drie-assige middenas aanhanger met fuseegestuurde naloopas. Daarnaast kan hij ook met dolly-oplegger als LZV rijden. De tweede Actros is eveneens van het type 2546. Deze motorwagen is voorzien van afzetbare isotherm opbouw. De derde nieuwe truck is een Actros 2541 L motorwagen met koelopbouw. Naast de als uitstekend gewaardeerde rijkwaliteiten, het comfort, de betrouwbaarheid en de praktische inzetbaarheid van de Actros, roemt men de samenwerking met de bedrijfswagendealer Gomes te Wognum. Deze dealer werkt optimaal samen met de eigen werkplaats van P.C. Besseling & Zn. Hier verricht men zelf het onderhoud aan wagenpark en getrokken materieel inclusief het uitvoeren van de APK-keuringen.

P.C. Besseling & Zn.

Kort na de oorlog begon de grootvader van de huidige directeur, Piet Besseling, met een Bedford uit de dump met het transport van aardappelen, groente, fruit en bloembollen. Nu vervoert de derde generatie van P.C. Besseling & Zn. voornamelijk bloemen, planten en bloembollen. Dit gebeurt met temperatuurgecontroleerde voertuigen en het werk varieert van vervoer vanaf het land tot aan de bevoorrading van afnemers in het buitenland. Daarnaast verricht het bedrijf ook andere transporten zoals van rooimachines en landbouwtrekkers. Hiervoor beschikt men over een uiteenlopend geconfigureerd wagenpark van 4x2-trekkers tot drieassige bakwagens en verschillende opleggers en aanhangers die multifunctioneel inzetbaar zijn. Sinds kort heeft P.C. Besseling & Zn. Ook een LZV-combinatie in gebruik.