29
augustus
2018
|
09:46
Europe/Amsterdam

Post-Kogeko neemt 19 Actros trucks voor winkeldistributie in gebruik

Post-Kogeko uit Maasdijk heeft het wagenpark uitgebreid met 19 nieuwe Actros 1840 LS trucks. De specialist in levensmiddelendistributie heeft zich na enkele jaren opnieuw georiënteerd op de truckmarkt. Mercedes-Benz Trucks overtuigde op het gebied van een aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO), bewezen betrouwbaarheid en uitstraling.

Actros 1840 LS

Met de aanschaf van 19 nieuwe Actros trucks is de comeback van Mercedes-Benz Trucks in het multimerk wagenpark een feit. In de 170 trekkende eenheden tellende vloot is het aandeel Mercedes-Benz nu 26 voertuigen. Na een heroriëntatie bleek de Actros 1840 LS in de StreamSpace-cabine de juiste keuze voor de winkeldistributiewerkzaamheden van Post-Kogeko. Voor de gekoelde nationale distributie-inzet werden aanschafwaarde, restwaarde, verbruik en reparatie & onderhoud van de Actros nauwkeurig geanalyseerd. Bovendien heeft Mercedes-Benz volgens Post-Kogeko bewezen betrouwbaar te zijn. De 2 meter 30 brede StreamSpace-cabine helpt de chauffeur zich door het verkeer te manoeuvreren. Daarnaast heeft deze Mercedes-Benz cabinevariant een lage instap. Dit zorgt voor meer comfort bij het in- en uitstappen. Het chauffeurscomfort van de Actros cabine werd ook meegenomen in de beslissing. Net als de A-merk uitstraling van de Mercedes-Benz truck.

Efficiënter, schoner, veiliger

Niet alleen het rendement van de Actros distributietrekker had de volle aandacht. Het lage brandstofverbruik zorgt voor een eveneens lage uitstoot van CO2, hetgeen bijdraagt aan Post-Kogeko's doelstelingen op het gebied van duurzaamheid. Met het telematicasysteeem Fleetboard wordt nauwlettend gemonitord waar en hoe het transport nog efficiënter kan. Bijvoorbeeld door de rijstijlanalyse waarbij uitrollen, rembewegingen en optrekken worden vertaald in een cijfer. De chauffeurs van Post-Kogeko krijgen allen een training om brandstofverbruik en CO2-uitstoot tot een minimum te beperken en door een anticiperende rijstijl veiliger te rijden.

Mercedes-Benz R&O contract

Naar verwachting zullen de 19 Actros trucks gemiddeld 90.000 kilometer per jaar afleggen bij het geconditioneerd bevoorraaden van onder meer winkels en vestigingen van Albert Heijn en in opdracht van Bakkersland. Om de Mercedes-Benz trucks gedurende de inzetperiode in goede conditie te houden, heeft Post-Kogeko Logistics alle periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden ondergebracht in een Mercedes-Benz R&O contract. Hierdoor kan men zich naar eigen zeggen volledig focussen op de core business.

Post Kogeko

Wat in 1979 begon met een transportbedrijf dat werd aangestuurd vanuit de woning van Dirk en Tilly Post is in bijna 40 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners van Nederland. Inmiddels biedt Post-Kogeko aan bijna 400 mensen werk en heeft het een aanzienlijk multimerk wagenpark van ca. 170 trekkende eenheden. Door de jaren heen is een sterke specialisatie ontstaan in de levensmiddelendistributie, al dan niet geconditioneerd.