15
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Primeur: eerste Mercedes-Benz Antos voor Franken Transport

Franken Transport uit het Noord-Limburgse Nieuw Bergen heeft met de ingebruikname van de allereerste Mercedes-Benz Antos Euro 6 de primeur. Deze truck, die speciaal werd ontwikkeld voor het zware distributietransport van 18 tot 26 ton, werd begin november aan de vloot van de transporteur toegevoegd.

Op woensdag 7 november jl. overhandigde bedrijfswagendealer Wensink Nijmegen de sleutels van de eerste Antos truck aan Franken Transport. De Antos 1833 LS is een trekker met halflange ClassicSpace cabine met motortunnel. De zescilinder lijnmotor (OM 470) voldoet dankzij de innovatieve BlueEFFICIENCY Power-techniek aan de Euro 6-norm. Deze zeer zuinige krachtbron met lage emissiewaarden levert ook een aanzienlijke bijdrage aan een duurzame distributie-inzet in dichtbevolkte gebieden. De aanschaf van een nieuwe Euro 6-truck past daarom goed binnen het MVO-beleid van Franken Transport. De transporteur zal de Mercedes-Benz Antos inzetten voor de bevoorrading van de Jan Linders supermarkten. 

Nauwlettend volgen

In het wagenpark van Franken Transport met 70 rijdende trucks is Mercedes-Benz met drie Actros trekkers en nu de nieuwe Antos nog slechts beperkt vertegenwoordigd. De goede ervaringen die men de afgelopen periode met de Actros opdeed, openden de deur voor een vervolgorder voor de Antos. Met name het brandstofverbruik van Mercedes-Benz in combinatie met de lage uitstoot van emissies wordt als een groot voordeel ervaren. Franken Transport zal de prestaties van de nieuwe Antos nauwlettend gaan monitoren. Men heeft hoge verwachtingen van de Euro 6-truck die met veel stops per dag jaarlijks 90.000 km zal afleggen. De Antos is voor extra veiligheid tijdens het laden en lossen door de dealer voorzien van een zwaailicht. Mercedes-Benz CharterWay levert een waardevolle bijdrage met een leaseconstructie waarin ook alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden zijn afgedekt.

Franken Transport

Franken Transport is sinds 1935 uitgegroeid tot een toonaangevend transportbedrijf met meer dan 110 werknemers en een brede klantenkring. Het familiebedrijf kent met levensmiddelentransport, logistiek en geconditioneerd vervoer, containertrucking en zand- en grindtransport vier specialisaties. Naast het van A naar B vervoeren van goederen, is men ook zeer betrokken bij het optimaliseren van de logistieke keten van hun klanten. Franken Transport richt zich daarbij met name op duurzaamheid en kostenefficiency.