17
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Proefrijden met de Vito V6 CDI bij de Mercedes-Benz dealer

Met een V6-dieselmotor in de Vito en Viano beantwoordt Mercedes-Benz aan de toenemende vraag naar sterkere motoren in het bestelwagensegment. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden eenvoudig kennismaken met de krachtigste uitvoering van de Vito door bij de officiële Mercedes-Benz dealer een proefrit te maken. De 204 pk sterke V6 CDI-motor is ook leverbaar op de Viano. Vanaf september is als optie het nieuwe Trailer Stability Assist (TSA) op de Vito en Viano V6 te leveren.

De Vito/Viano V6
De bestelwagenmarkt vraagt steeds vaker naar sterkere en krachtiger motorvarianten met een grote trekkracht. Mercedes-Benz voorziet in die behoefte met een V6-dieselkrachtbron voor de Vito en de luxe Viano. Aan de top van alle dieselvarianten staat deze nieuwe V6-CDI-motor met een vermogen van 150 kW (204 pk) en een maximum koppel van maar liefst 440 Nm en is hiermee de sterkste in zijn klasse.

Aan de basis van het succes van de V6-dieselmotoren ligt de betrouwbare OM 642 V6-krachtbron. Dankzij slimme aanpassingen aan het aluminium motorblok met een nieuwe balansas, draait de motor rustiger dan welke diesel in zijn segment dan ook. Daarnaast realiseren de aluminium cilinderkoppen, de vierkleppentechniek, de commonrail injectie met een maximale inspuitdruk van 1600 bar èn de aangepaste kleptiming een maximaal rendement. Deze motor heeft zijn waarde reeds eerder bewezen in de E-Klasse en S-Klasse personenwagens van Mercedes-Benz.

Proefrijden bij de dealer
Wie zelf wil ervaren hoe het is om in de 204 pk sterke Vito te rijden, kan vanaf nu bij de officiële Mercedes-Benz dealer een proefrit maken. Bezoekers maken niet alleen kennis met het indrukwekkende vermogen en de grote trekkracht, maar ook met het hoge comfortgehalte en de rijke standaard uitrusting. De Vito V6 beschikt standaard onder andere over een automatische versnellingsbak en airconditioning. De V6-CDI-motor is natuurlijk uitgerust met een dieselpartikelfilter.

Veiligheid troef
De Vito laat qua veiligheid weinig te wensen over met het ADAPTIVE elektronische stabiliteitsprogramma ESP, waarin de volgende veiligheidssystemen zijn geïntegreerd: het Anti-Blokkeer Systeem ABS in combinatie met de Aandrijf Slip Regeling ASR, de elektronische remkrachtverdeler EBV en het Brake Assist System BAS.

Mercedes-Benz ondervangt een mogelijk risico van de toegenomen trekkracht door als optie het nieuwe Trailer Stability Assist op de Vito en Viano V6 te leveren. Dit systeem maakt rijden met een aanhanger of caravan een stuk veiliger. Trailer Stability Assist, kortweg TSA, is een extra functie van het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP en gaat het slingeren als gevolg van een hobbel in het wegdek of een windstoot actief tegen. Met behulp van de giersensor herkent het systeem de beweging en hoogteas van het voertuig en neemt waar nodig maatregelen. Met behulp van wisselende remingrepen op de voorwielen wordt de pendelbeweging van de aanhanger tegengegaan. Dit systeem is vanaf september 2007 leverbaar.