18
november
2019
|
13:21
Europe/Amsterdam

Recyclingsbedrijf REMONDIS breidt wagenpark uit met Mercedes-Benz Antos

  • Antos 2533 L wordt ingezet als vuilniswagen in de omgeving van Zwolle
  • Met de aanschaf van de Antos bestaat het wagenpark van REMONDIS uit 35 Mercedes-Benz trucks

Onlangs heeft REMONDIS Nederland haar vloot versterkt in de regio Zwolle met een Antos 2533 L huisvuilwagen met zijladeropbouw. Daar blijft het niet bij, want begin volgend jaar krijgt het wagenpark versterking van vijf Actros trucks van de nieuwe generatie met eenzelfde opbouw en inzet. Mobiliteitspartner Wensink Automotive levert de vrachtwagens aan REMONDIS.

Antos als vuilniswagen

Reden voor de aanschaf van de Antos 2533 L, waren de goede TCO-ervaringen van REMONDIS met de vrachtwagens van Mercedes-Benz. In de regio Zwolle zet het bedrijf namelijk al drie Antos vrachtwagens met zijlader in voor het ophalen van huisvuil. Door de noodzakelijke aanpassingen op het chassis en de installatie van een Power Take-Off (PTO) op de motor, kon de zijlader probleemloos worden opgebouwd door Haller Benelux. De keuze voor een zijlader in plaats van een achterlader brengt de nodige voordelen met zich mee. Dit voertuig werkt namelijk met een mechanische grijparm aan de rechterkant van de truck, die door de chauffeur vanuit de cabine wordt bediend. De grijparm pakt de huisvuilcontainers en leegt ze in de container op de truck. Hierdoor is het werk fysiek minder belastend, zijn er minder vuilnismannen nodig en gaat het sneller.

Nieuwe Actros trucks

De REMONDIS-vloot krijgt begin 2020 versterking van nog eens vijf Mercedes-Benz trucks met zijlader opbouw. Alle zijn Actros vrachtwagens van het nieuwe type, die eveneens in de regio Zwolle als vuilniswagen gaan rijden. Teus van Ee, technisch inkoper van REMONDIS, licht de keuze voor de nieuwe Actros toe. "Door de vele innovaties is het verreweg het modernste truckmodel op de markt. En die innovaties vertalen zich in een veiligere verkeerssituatie voor zowel onze chauffeurs als de omwonenden", stelt Van Ee. "Onze chauffeurs rijden veel in drukke woonwijken, waar je goed moet opletten wat er om de vuilniswagen heen gebeurt. De MirrorCam is hierbij een enorme hulp. Dit camerasysteem brengt de dode hoek en de gehele combinatie namelijk veel beter in beeld."

REMONDIS

REMONDIS is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot één van 's werelds grootste dienstverleners met een jaaromzet van circa 7,9 miljard euro (2018) en meer dan 30.000 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor recycling, service en water. REMONDIS is 100% dochter van de RETHMANN Groep. Het familiebedrijf is in Nederland actief onder de namen REMONDIS, Rhenus, Saria en Transdev waaronder ook bijvoorbeeld Connexion valt. Ondanks het feit dat REMONDIS in meer dan 35 landen actief is, heeft REMONDIS een grote regionale betrokkenheid. Wereldwijd rekenen meer dan 30 miljoen burgers op de dienstverlening van de REMONDIS Groep. De waarden in het familiebedrijf vormen al tientallen jaren een solide fundament voor innovatie en groei.

REMONDIS Nederland is decentraal vertegenwoordigd op een twintigtal locaties, met name in Gelderland en Overijssel. Met in totaal circa 1.000 medewerkers en een vloot van 226 voertuigen biedt REMONDIS een breed scala aan diensten met een hoog expertiseniveau. Dit varieert van de inzameling en recycling van gemeentelijk en industrieel afval tot de bouw, onderhoud en de renovatie van pompstations en uitgebreide rioleringsdiensten. Daarnaast is het bedrijf expert op het gebied van alle soorten gevaarlijk afval en biedt het speciale nicheoplossingen, bijvoorbeeld in koffiecapsule- en luierrecycling. De diversiteit aan diensten die REMONDIS als service-organisatie biedt is de belangrijkste reden waarom steeds meer klanten uit het bedrijfsleven en gemeenten voor REMONDIS kiezen.

Meer informatie: www.remondisnederland.nl