09
april
2019
|
09:58
Europe/Amsterdam

Renewi neemt twee Mercedes-Benz Actros 1842 LS trucks in gebruik

Afvalverwerkings- en recyclebedrijf Renewi heeft twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trekkers in gebruik genomen. Beide trekkers worden ingezet voor het afvaltransport. In de komende maanden worden er nog meer Mercedes-Benz trucks geleverd.

Twee Actros 1842 LS-trekkers

De twee Actros 1842 LS trekkers zijn uitgevoerd met een StreamSpace-cabine met 17 cm motortunnel voor een ergonomische en lage instap. De trucks zijn voorzien van het nodige comfort. Zo beschikken de Actros-trucks niet alleen over standkachel en standairco, ook is de cabine uitgerust met een koelkast en magnetron. De trekkers zijn allebei voorzien van een hydrauliekinstallatie voor een kipper en walking floor oplegger. Ook is in beide trucks Fleetboard aanwezig. Fleetboard is een systeem dat kengetallen vaststelt, die helpen een slijtage- en verbruiks-reducerende rijstijl te bereiken. FleetBoard geeft chauffeurs inzage in hun eigen rijstijl en geeft tips om deze te optimaliseren. Ook krijgen de chauffeurs van Renewi die de trucks gaan rijden een training vanuit Mercedes-Benz Trucks.

Nieuwe order

Na het binnenhalen van de tender in 2018 is Mercedes-Benz Trucks voor de komende drie jaar preferred supplier van Renewi. Met de twee Actros 1842 LS trekkers zijn de eerste Mercedes-Benz vrachtwagens al geleverd. Binnenkort volgen er bijvoorbeeld nog vijf bakwagens: twee Actros 2640 L- en drie Actros 1836 LL-trucks. Op de twee Actros 2640 L-vrachtwagens worden momenteel haakarmen opgebouwd. De drie Actros 1836 LL-trucks worden in maart en mei vanuit de fabriek geleverd, waarna ze worden opgebouwd. De vrachtwagens worden voorzien van een constructie voor het laden en lossen van rolcontainers.

Renewi

Renewi is een leidend waste-to-productbedrijf dat met ruim 8.000 medewerkers iedere dag nieuw leven geeft aan gebruikte materialen. Met haar uitgebreide netwerk van 200 locaties verspreid over Europa en Noord-Amerika, is Renewi altijd dicht bij de klant. Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Haar jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met een breed scala aan diensten, zorgt er voor dat Renewi duurzame, pragmatische recyclingoplossingen kan aanbieden. Met innovatie en gebruik van de nieuwste technologie zet Renewi afval weer om tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op die manier wordt uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen gewonnen. Het resultaat van is minder afval en vervuiling, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo draagt Renewi bij aan een schonere, circulaire wereld. Renewi is in 2017 ontstaan na de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV.