13
februari
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Rode kruis Amstelveen vertrouwt op Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz voorziet in de mobiliteitsbehoefte van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Amstelveen. De nieuwe Sprinter 311 CDI wordt hoofdzakelijk ingezet voor het vervoer van minder validen. Daarnaast is deze betrouwbare Mercedes-Benz bedrijfswagen tevens inzetbaar als EHBO-post bij evenementen en calamiteiten.

Het Nederlandse Rode Kruis is een onafhankelijk onderdeel van de Internationale Rode Kruis beweging. Deze vrijwilligersorganisatie telt ongeveer 34.000 actieve vrijwilligers en 675.000 leden en donateurs, verdeeld over 73 districten met 355 plaatselijke afdelingen. Eén van deze afdelingen van het Rode Kruis is Amstelveen. De medewerkers van deze afdeling dragen dagelijks hun steentje bij aan het welzijn binnen de maatschappij. Daar waar het landelijke Rode Kruis nationale en internationale initiatieven steunt, is de afdeling Amstelveen met name actief voor het welzijn op lokaal gebied. EHBO-ondersteuning en rolstoelvervoer zijn activiteiten die in dit lokale takenpakket opgenomen zijn. Door rolstoelvervoer is het voor minder valide personen mogelijk om zelfstandiger in de maatschappij te staan. Daarnaast worden invaliden regelmatig naar diverse vakantieadressen in Nederland gebracht. Voor al deze initiatieven is het Rode Kruis Amstelveen sterk afhankelijk van haar mobiliteit.

Mercedes-Benz Sprinter met rolstoelfaciliteitenAl meer dan tien jaar vertrouwt het Rode Kruis Amstelveen haar mobiliteit toe aan officieel Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Biemond & van Wijk in Aalsmeer. Na ruim dertien jaar trouwe dienst was de oude Mercedes-Benz aan vervanging toe. Onlangs werd een nieuwe Mercedes-Benz Sprinter 311 CDI afgeleverd bij het Rode Kruis, afdeling Amstelveen.

De Sprinter is door de gespecialiseerde organisatie Tribus voorzien van een speciale inrichting met diverse rolstoelfaciliteiten. Het plechtige moment van aflevering geschiedde onder het toeziend oog van de nieuwe directeur van het Nederlandse Rode Kruis, dhr. Breederveld.

Belangrijkste argument bij de keuze voor de Sprinter is het multi-inzetbare karakter. Naast het rolstoelvervoer wordt de Mercedes-Benz Sprinter ook ingezet als EHBO-post bij diverse evenementen en calamiteiten.