21
maart
2018
|
13:52
Europe/Amsterdam

Ron Dool en Martin Meijer winnen de nationale finale van de RoadStars Trophy

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart vond de nationale finale van de RoadStars Trophy plaats bij Kasteel Kerckebosch in Zeist. Daar streden vijftien chauffeurs tegen elkaar voor een felbegeerde plek in de meerdaagse internationale finale van de RoadStars Trophy. Chauffeurs Ron Dool en Martin Meijer bleken de best presterende deelnemers van de nationale finale. Daarom mogen zij later dit jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale op een nog geheime locatie in Europa.

Nationale finale

Net als vorig jaar stond Kasteel Kerckebosch in Zeist afgelopen vrijdag en zaterdag in het teken van de RoadStars Trophy. Chauffeurs Maurice de Bruyn, Ron Dool, Job Echter, Martin Meijer, Sven Linsen, Wesley van Maanen, Dimitri Polychronopoulos, Rudy Rensink, Joël Rong, Cynthia Steenbakkers, Jelmer Stoker, Carel Talsma, Bart van Wessel, Wimjan van Woudenberg en Ricardo Zuurmond waren de gelukkige chauffeurs die de online selectie van de RoadStars Trophy op online platform RoadStars hadden doorstaan.

Tijdens de nationale finale werden de deelnemers op de proef gesteld op het gebied van samenwerking, wilskracht en denkvermogen. In tegenstelling tot de internationale finale van de RoadStars Trophy stonden er tijdens de nationale finale geen activiteiten in de trucks van Mercedes-Benz op het programma. Uiteindelijk werden er aan de hand van verschillende opdrachten en een onderlinge stemming de twee beste chauffeurs gekozen die de nationale eer hoog mogen houden tijdens de meerdaagse internationale finale van van de RoadStars Trophy. Chauffeurs Ron van den Dool en Martin Meijer presteerden het beste van alle deelnemers, al bleef het tot het laatste moment spannend en lagen de punten dicht bij elkaar.

Martin Meijer (46) rijdt in het dagelijkse leven op een Actros voor Fleurametz: "De nationale finale bestond uit grappige en fysieke opdrachten. Tot het laatste moment had ik niet door dat ik als tweede in het eindklassement zou eindigen. Dat was echt een verrassing!" Ook voor de 42-jarige winnaar Ron Dool kwam de overwinning onverwacht: "Ik had het niet verwacht maar ik heb ontzettend veel zin in de internationale finale. De nationale finale was alleen al geweldig om mee te maken," vertelt hij. "Martin en ik gaan ons best doen om Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen." Op een nog onbekende Europese locatie zullen Martin Meijer en Ron Dool strijden tegen de beste chauffeurs uit Zwitserland, Duitsland, België, Roemenië, Italië en Polen. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want vorig jaar behaalde team Nederland een tweede plek tijdens de internationale finale in Zweden en het jaar daarvoor behaalden de twee Nederlandse deelnemers in Roemenië een gedeelde eerste en een derde plek.

RoadStars Trophy

De RoadStars Trophy is een jaarlijkse internationale chauffeurswedstrijd van Mercedes-Benz Trucks. Net als vorig jaar stond de inschrijving voor de RoadStars Trophy op het online chauffeursplatform RoadStars van Mercedes-Benz wederom open voor chauffeurs die op allerlei verschillende merken trucks rijden. Vorig jaar waren de langgerekte ijsvlakten van Zweden het decor van de internationale finale van de RoadStars Trophy. Daar werden de chauffeurskwaliteiten van de finalisten on- en offroad getest. Ze werden onder meer uitgedaagd om met een Mercedes-Benz Actros manoeuvres op het ijs uit te halen, de bergen met sneeuwscooters te bedwingen, een tocht met sledehonden te maken en een mini biatlon te ervaren.

Op de foto: De Nederlandse "RoadStars Trophy" winnaars 2018 Ron Dool (rechts) en Martin Meijer.