25
juli
2017
|
13:54
Europe/Amsterdam

Rüttchen Automotive en Hogenbirk Bedrijfswagens namens Mercedes-Benz op Transport Compleet Gorinchem

Van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 september vindt Transport Compleet Gorinchem plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Mercedes-Benz dealers Rüttchen en Hogenbirk ontvangen drie dagen lang bezoekers op de stand om hen te informeren over de totaaloplossingen van de bedrijfswagens van Mercedes-Benz.

Veelzijdige FUSO

Naast de Arocs en de Actros zal er ook een FUSO Canter met kipperbak aanwezig zijn op de beurs. Deze robuuste truck is met zijn kleine draaicirkel en flexibele opbouwmogelijkheden uitermate geschik voor de hoveniersbranche, landschapsarchitectuur en distributiesector tot aan gemeentewerken en de bouwsector. Met drie cabinetypen, zes wielbases en een hoog laadvermogen is de Canter een slimme oplossing in de klasse van de lichte tot middelzware vrachtwagens.

Maximale beschikbaarheid

Tijdens de beurs zal ook veel aandacht uitgaan naar Mercedes-Benz Fleetboard. Dit telematicasysteem helpt niet alleen bij het coachen van de rijstijl van chauffeurs, maar is ook de uitgelezen tool voor dealers om een optimale beschikbaarheid van het wagenpark te garanderen. Fleetboard laat zien welke trucks aan onderhoud toe zijn, zodat dealers dit onderhoud ruim van tevoren op het meest geschikte moment kunnen inplannen. En mócht een truck onderweg toch een storing krijgen, dan verstuurt de chauffeur via Fleetboard de storingsgegevens en locatie van de truck waardoor adequaat gereageerd kan worden zodat de vrachtwagen snel weer onderweg is.

RoadEfficiency

Naast een gunstig brandstofverbruik staat Mercedes-Benz bekend als pionier op het gebied van veiligheid en techniek. Al deze punten komen samen in RoadEfficiency, het thema dat laat zien hoe transportondernemers de trucks van Mercedes-Benz zo efficient mogelijk kunnen inzetten. RoadEfficiency bestaat uit een lage kilometerkostprijs, hoge veiligheid en maximale inzetbaarheid. Zo helpt Active Brake Assist 4 (ABA4) de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeer detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen en indien nodig met een noodstop tot volledige stilstand. Tijdens de beurs zal ook veel aandacht uitgaan naar Mercedes-Benz Uptime dit gaat nog een stap verder door optimale beschikbaarheid van het wagenpark te garanderen. Door transportondernemingen, trucks en de Mercedes-Benz dealer intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz Uptime ervoor dat trucks optimaal inzetbaar zijn. Wanneer de sensoren een afwijking signaleren, wordt de vrachtwagen afhankelijk van de ernst van de storing naar de eerste werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kunnen pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken worden gebundeld voor meer efficiëntie. Zo komt de planning niet in het gedrang en kan een nóg hogere inzetbaarheid van de voertuigen in het wagenpark bereikt worden.

Transport Compleet Gorinchem

De Evenementenhal in Gorinchem staat op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 september voor de dertiende keer in het teken van de goed bezochte vakbeurs waarop truck- trailer- en carrosseriebouw en aanverwante producten aan het publiek worden getoond. Ruim 120 transport gerelateerde exposanten hebben zich op dit moment al ingeschreven voor Transport Compleet. Op de beurs wordt namens Mercedes-Benz vertegenwoordigd door de regionale dealers Rüttchen Automotive en Hogenbirk Bedrijfswagens. Omdat de totaaloplossingen van Mercedes-Benz centraal staan, zullen de Mercedes-Benz Arocs en een Mercedes-Benz Actros RoadStars Limited Edition aanwezig zijn op de stand. De Mercedes-Benz Vito, de Bestelauto van het Jaar 2016 én 2017, zal daar als lichte bedrijfswagen te zien zijn. Naast bedrijfswagens laten de dealers ook de veelzijdige mogelijkheden van FUSO Trucks en telematicasysteem Fleetboard zien.