04
oktober
2017
|
15:57
Europe/Amsterdam

Rüttchen Automotive en TruckStore slaan handen ineen voor DEF Transport B.V.

DEF Transport B.V. uit Tilburg, al jaren vaste klant bij Rüttchen Automotive, was onlangs met spoed op zoek naar vier trucks om het bestaande wagenpark mee uit te breiden. Jong gebruikt en van Mercedes-Benz waren onder meer de eisen van DEF Transport B.V. en daarom deed Rüttchen Automotive een beroep op TruckStore. Uit de grootste database voor in- en verkoop van gebruikte bedrijfswagens in Europa werden vier Actros 1842 LS trucks geselecteerd die twee weken later al in gebruik werden genomen.

Zonder op te vallen

Afgelopen jaar had het DEF Transport B.V. al twee splinternieuwe Actros trucks bij de dealer aangeschaft. Voor nationale distributie was Danny Kovacevic, eigenaar van DEF Transport B.V, met spoed op zoek naar vier soortgelijke jonge gebruikte exemplaren van Mercedes-Benz. Die net als de andere trucks kunnen worden ingezet voor het andere bedrijf van Kovacevic, Restaurant Monarh B.V. Koen de Jong van Rüttchen Automotive over de wensen van de klant: "Dankzij onze eerdere ervaring wisten we waar Danny Kovacevic naar op zoek was. Zo moesten de trucks worden voorzien van side-skirts, zodat deze niet uit de toon zouden vallen in het bestaande wagenpark. Ook de kleurstelling van de trucks moest overeenkomen. Met dit in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan."

Gebruikt als nieuw

Na een uitvoerige zoekactie kwam Rüttchen Automotive vier vrijwel identieke voertuigen op het spoor: vier Actros 1842 LS trucks met BigSpace-cabines en met een lage kilometerstand. "Voor dit soort voertuigen is 300.000 kilometer niets. Bovendien komen ze via TruckStore en dus kennen we het verleden en de technische staat van de trucks. Dit waren trucks die we met een gerust gevoel konden leveren", aldus Koen de Jong. Nadat de trucks bij Rüttchen Automotive Breda volledig gecheckt en klaargemaakt waren, heeft DEF Transport B.V. de drie jaar oude trucks geleaset via Mercedes-Benz Financial Services. De Actros trucks zijn voorzien van reparatie- en onderhoudscontract bij de dealer.