02
oktober
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Salomons Transport oordeelt positief over Actros 1844 LS

Salomons Transport uit Mariënberg is gespecialiseerd in het vervoer van compost en stalmestsoorten. Hiervoor heeft het bedrijf onlangs een nieuwe Mercedes-Benz in gebruik genomen. De Actros van het type 1844 LS met Megaspace-cabine is de eerste Mercedes-Benz in het wagenpark. Positieve ervaringen van relaties en vooral een laaiend enthousiaste chauffeur maakten de entree van de Actros mogelijk.

Salomons Transport

Salomons Transport is werkzaam binnen het transport voor de agrarische en groensector en de export van compost- en mesthandel. Met container en walking floor opleggers rijden zij ritten in vooral Nederland en Duitsland. Voor de binnenlandse markt is Salomons Transport gespecialiseerd in de afzet van pluimveemest. Deze wordt vaak hergebruikt in de biologische akkerbouw en groenteteelt. Voor het vervoer van het losgestort maakt Salomons Transport gebruik van een vijftien eenheden tellend wagenpark. Onlangs werd daarin de eerste Mercedes-Benz Actros opgenomen.

Actros 1844 LS

Hoewel Salomons Transport niet ontevreden is over het huidige wagenpark en niet zomaar overstapt naar een ander merk, heeft Mercedes-Benz toch haar intrede in het wagenpark gedaan. Diverse collega vervoerders spraken lovend over het merk met de zilveren ster. Hierdoor besloot het transportbedrijf met bedrijfswagendealer Baan Twente om de tafel te gaan zitten. Bovendien is één van de chauffeurs, die bij Salomons Transport altijd inspraak hebben, laaiend enthousiast over de Actros. In goed overleg met de dealer is gekozen voor een Actros 1844 LS met Megaspace-cabine.

Rendabel en comfortabel

Een belangrijke eis die Salomons aan haar voertuigen stelt, is de betrouwbaarheid. De nieuwe Actros zal naar verwachting ongeveer 150.000 kilometer per jaar afleggen. Hoewel de truck nog maar relatief kort in gebruik is genomen, zijn de eerste ervaringen zeer positief. Naast de functionaliteit, is men zeer te spreken over het brandstofverbruik van de Actros. De PoweShift volautomatische transmissie draagt daar zeker aan bij. Om het rendement van de truck nog verder te vergroten, is de chauffeur een dag met de chauffeurstrainer van Mercedes-Benz op stap geweest.