19
oktober
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Schone Euro 5-motoren voor distibutie-inzet: Twaalf Mercedes-Benz Actros trucks voor FIEGE Zaandam

FIEGE uit Zaandam heeft sinds kort de beschikking over vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks van het type 1836 LS. Bedrijfswagendealer en ‘buurman’ Gomes Zaandam heeft de levering van deze voertuigen verzorgd. Deze nieuwe Mercedes-Benz trucks die onderdeel uitmaken van een order van twaalf, zijn uitgerust met een schone en efficiënte Euro 5-motor en zijn daardoor ideaal voor de inzet in de nationale- en stadsdistributie voor uiteenlopende klanten in de Benelux.

FIEGE Zaandam

FIEGE behoort tot een van de vijf grootste logistiek dienstverleners ter wereld, met een specialisatie in het leveren van complete Supply Chain oplossingen voor klanten in ondermeer de sectoren retail, fast moving consumer goods, healthcare en industrial. FIEGE Zaandam heeft zich als onderdeel van dit mondiaal opererende concern gespecialiseerd in diverse warehousing en transport activiteiten voor met name retail, consumenten elektronica en healthcare. Vanuit Zaandam wordt het transport verzorgd voor diverse gerenommeerde opdrachtgevers. Hiervoor maakt men gebruik van een bedrijfswagenpark van circa vijftig eenheden waarvan er 35 van het merk Mercedes-Benz zijn. Naast Actros trekkers worden ook Axor trekkers, een Axor bakwagen en Sprinter bestelwagens ingezet voor de uiteenlopende distributietaken.

Vier nieuwe Actos trucks

Onlangs werden vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks van het type 1836 LS aan het wagenpark toegevoegd. De trekkers zijn compleet in de kleurstelling van FIEGE gespoten en vormen samen met de stille Piek gecertificeerde-trailers een fraai koppel. De 360 pk sterke dieselkrachtbron voldoet ruimschoots aan de Euro 5-norm waarmee een ‘schone’ distributie in diverse binnensteden gewaarborgd blijft. De vier onlangs geleverde Actros trucks behoren toe aan een order van in totaal twaalf trucks en zijn de eerste Euro 5-voertuigen in het wagenpark van FIEGE. Eerder werden andere zware bedrijfswagens al voorzien van een roetfilter. Naast de reductie van uitstoot, is veiligheid voor FIEGE een belangrijk thema. Iedere nieuwe Actros is daarom uitgerust met een frontzichtcamera die de chauffeurs helpt een beter zicht te verkrijgen tijdens de werkzaamheden in de vaak dichtbevolkte gebieden. De vier Mercedes-Benz trucks hebben allen een Mercedes PowerShift automaat. Deze zorgt niet alleen voor veel comfort voor de chauffeur, maar helpt ook het toch al indrukwekkend lage brandstofverbruik van de Actros nog verder terug te dringen. Ook het Aerodynamica pakket op deze trucks draagt daar aanzienlijk aan bij.

Een goede buur…

Bedrijfswagendealer Gomes Zaandam is letterlijk naast het pand van FIEGE gevestigd en beide partijen onderhouden dan ook al bijna vijftien jaar een prettige en constructieve relatie. De aanschaf van de nieuwe Mercedes-Benz trekkers is mede mogelijk gemaakt dankzij de expertise van huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay. De Actros trucks die naar verwachting jaarlijks 75.000 km zullen afleggen, worden periodiek onderhouden door ‘buurman’ Gomes.