23
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Schoonderwoerd Vlees kiest met Mercedes-Benz Antos voor Euro 6

Onlangs schafte Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven een Mercedes-Benz Antos aan. In het streven naar duurzaamheid maakt het bedrijf bewust de stap naar een vrachtwagen met schone Euro 6-motor. Het bedrijf koos voor de Antos omdat Mercedes-Benz als één van de eerste truckleveranciers vrachtwagens met Euro 6-motoren kan leveren.

Antos 1827 Euro 6

De Antos is een nieuwe truck van Mercedes-Benz die speciaal werd ontwikkeld voor het zware distributiesegment. De Bilthovense vleesimporteur koos voor een Antos 1827 Euro 6 met middellange cabine. Na de eerste ervaringen te hebben opgedaan geeft het bedrijf aan zeer tevreden te zijn met de rijeigenschappen van de truck. De laadbak van de Antos is door Van Eck uit Lexmond opgebouwd. Gekozen is voor een koelopbouw met verplaatsbare tussenwand waardoor twee compartimenten ontstaan zodat zowel gekoeld als bevroren vlees vervoerd kan worden. Verder is de Antos voorzien de Supra 950. Dit is de grootst toegestane koelmotor in deze transportklasse. Eigenaar Nigel Schoonderwoerd geeft aan voor deze motor te kiezen om aan de steeds strenger wordende kwaliteitseisen voor vleestransport te kunnen voldoen.

Distributie van hoogwaardige vleesproducten

Schoonderwoerd Vlees is specialist in lams- en schapenvlees, voornamelijk geïmporteerd uit Nieuw Zeeland. De Antos wordt ingezet voor het transport hiervan binnen Nederland en naar België en zal zo’n 100.000 km per jaar afleggen. Al het transport in Nederland en België wordt door Schoonderwoerd Vlees zelf uitgevoerd. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van twee trucks en een bestelwagen. Vleestransporten naar andere landen in Europa worden uitbesteed aan transportbedrijven. De Antos is aangeschaft ter vervanging van een Mercedes-Benz Atego. Sinds 1990 rijdt het bedrijf met Mercedes-Benz trucks. De Antos is hierin al de vijfde op rij. Nigel Schoonderwoerd geeft aan een zeer goede relatie te hebben met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer SternTrucks uit Utrecht. Mede daarom is de Antos aangeschaft met een Reparatie & Onderhoudscontract bij SternTrucks voor zowel de vrachtwagen als de laadklep.