15
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Simon Loos neemt eerste Mercedes-Benz Actros trucks met EuroVI-motor in gebruik

Afgelopen zaterdag heeft logistiek dienstverlener Simon Loos uit Wognum de eerste nieuwe Mercedes-Benz trucks met Euro VI-motor in gebruik genomen. Deze Actros 2545 LS vrachtwagens met voorloopas maken deel uit van een order van zestig en worden ingezet voor de nationale distributiewerkzaamheden van Heineken en Bavaria. Met de aanschaf van Euro VI-voertuigen willen zowel Simon Loos als Heineken en Bavaria een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit en de verduurzaming van het transport.

Verduurzamen met de Actros Euro VI

Ten behoeve van het dedicated transport voor brouwerijen Heineken en Bavaria zijn respectievelijk 44 en 16 Mercedes-Benz Actros 2545 LS trucks aangeschaft. Al deze voertuigen zijn voorzien van een voorloopas waarbij de standaard asdruk is verlaagd, zodat maximale tractie en minimale slijtage aan de banden wordt gerealiseerd. De trekkers met ruime GigaSpace-cabine leveren dankzij de zuinige en schone Euro VI-motoren een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van het transport. Deze Euro VI-krachtbronnen voldoen nu al aan de strenge emissienorm die per 1 januari 2014 van kracht wordt. De Actros Euro VI vermindert de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met maar liefst 80 procent en de uitstoot van roetdeeltjes met 50 procent. Daarmee nemen zowel Simon Loos als Heineken en Bavaria hun verantwoordelijkheid om te werken aan een betere luchtkwaliteit. Afgelopen zaterdag werden de eerste Mercedes-Benz trucks in de kleurstellingen van Heineken en Bavaria in gebruik genomen.

Uitgekiend vervoersconcept

De Actros met Euro VI-motor heeft in onafhankelijke tests bewezen 4,5% minder brandstof en 44% minder AdBlue te verbruiken dan de Actros Euro V die door het Guinness Book of World Records werd uitgeroepen tot zuinigste truck ter wereld. Daarmee wordt niet alleen een belangrijke bijdrage aan de luchtkwaliteit geleverd, maar ook aan het rendement van het vervoersconcept dat Simon Loos voor beide brouwerijen verzorgt. Hierbij wordt binnen heel Nederland bier in diverse verpakkingseenheden naar de warehouses van supermarktketens getransporteerd. Simon Loos ontwikkelde speciaal voor dit vervoer een trailerconcept waarbij gebruik wordt gemaakt van kettingbanen om het laden en lossen te vergemakkelijken. De Wognumse logistiek dienstverlener maakt hiervoor al jaren veelvuldig gebruik van Mercedes-Benz voertuigen. De nieuwe Actros trucks zullen naar verwachting tussen de 120.000 en 150.000 km per jaar afleggen. Voor Heineken worden naast warehouses ook eigen horecagelegenheden bevoorraad. In het wagenpark van ca. 550 trekkende eenheden is Mercedes-Benz met 70% zeer goed vertegenwoordigd.

Aantrekkelijke subsidieregeling

Met de ingebruikname van de eerste van zestig Actros Euro VI-trucks kan Simon Loos ook gebruik maken van de subsidieregeling die sinds twee maanden van kracht is. De subsidie bedraagt € 4.500,- voor de eerste kentekenhouder van een ongebruikte vrachtauto met een Euro VI-typegoedkeuring die vanaf 2014 verplicht wordt gesteld. De toegestane uitstoot van fijnstoffen in 2014 is dan nog maar één zestiende van de norm in 2001.

Simon Loos

Familiebedrijf Simon Loos heeft sinds de oprichting in 1938 een rijke historie opgebouwd. Door de jaren heen is het bedrijf zowel in omvang als in disciplines flink gegroeid. Met onder meer winkeldistributie, drankenlogistiek, bulktransport en containertransport zijn de transportwerkzaamheden zeer divers. Daarnaast heeft Simon Loos ook in warehousing en Value Added Logistics (VAL) een goede naam opgebouwd. Hiermee heeft het bedrijf niet alleen een klantenbestand met onder meer Heineken en Bavaria aan zich weten te binden, maar ook met andere aansprekende namen als Albert Heijn, Vrumona en Leen Bakker. Omdat venstertijden, milieuzones en veiligheid de dagelijkse praktijk beheersen, hecht men bij Simon Loos veel waarde aan ontwikkeling en innovatie. De duurzame mentaliteit die er heerst, leverde het bedrijf eerder al de Lean & Green Award op.