04
november
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Smalle Canter 3S13 de oplossing voor Gemeente Lingewaard

  • De Gemeente Lingewaard nam recent twee Fuso Canters in gebruik

  • Reden van aanschaf is de unieke combinatie van een zeer smal chassis met een hoog laadvermogen: ideaal voor strooiwerkzaamheden op fietspaden

De Gelderse gemeente Lingewaard nam een week geleden twee Fuso Canter 3S13 in gebruik. De trucks worden het hele jaar ingezet voor allerhande seizoensgebonden werkzaamheden, maar werden voornamelijk aangeschaft met het oog op gladheidbestrijding in de winter.

Fuso Canter volgens gemeente beste oplossing

De Fuso Canter 3S13’s zijn de eerste Canters in het 18 stuks tellende wagenpark van de gemeente Lingewaard. De keuze viel via een onderhandse aanbesteding op de Canter, mede dankzij het deskundige adviestraject van Fuso-dealer Wensink, aldus de gemeente. Om tot de keuze te komen werden verschillende dealers aangeschreven met een pakket van eisen. Voornaamste voorwaarden: inzetbaarheid voor strooiwerkzaamheden op fietspaden, dus smal, maar met een hoog laadvermogen. Via Wensink kon de gemeente een Fuso Canter van een nabijgelegen gemeente ter proef inzetten op een strooironde. Uit de aanbesteding bleek dat er wel alternatieven voor Fuso waren op het gebied van de chassisbreedte, maar niet in combinatie met het hoge laadvermogen van de Canter inclusief aanhanger. Het chassis en de cabine van de 3,5 ton Canter zijn slechts 1.695 mm breed en de draaicircel is 9 meter. Marcel Arends: “We zetten de Canters onder andere in voor hovenieren, het vervoeren van dranghekken bij evenementen en natuurlijk gladheidsbestrijding. Onze chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe trucks. Naast de veelzijdige inzetbaarheid zijn we ook te spreken over het degelijke interieur en het DUONIC® Automaat.