04
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Sprinter van Mercedes-Benz in de Tour de France

United Broadcast Facilities biedt technische en creatieve ondersteuning voor multimediale en audiovisuele producties. Voor het transport van materiaal voor reportages op locatie vertrouwen zij op hun Mercedes-Benz wagenpark. Voor de productie van het Tour de France televisieprogramma ‘De Avondetappe’ maakt het bedrijf gebruik van een door Stern Auto gesponsorde Sprinter.

Ruim tien jaar geleden begon United Broadcast Facilities (United) met één camera met Electronic News Gathering-producties. De vraag naar multimediale en audiovisuele productie was groot, waardoor het bedrijf een flinke groei doormaakte. Inmiddels behoort het samen met andere bedrijfsonderdelen, tot het internationale moederbedrijf UBF Media Group. Met ruim vierhonderd werknemers is het Hilversumse bedrijf een bekende naam in televisieland.

United: veelzijdig en vooruitstrevend
United verzorgt de technische faciliteiten inclusief crew voor reportages voor televisie. Van de TV Show (Tros) tot het concert van Trijntje Oosterhuis en van de verslaggeving van Prinsjesdag (NOS) tot de productie van Idols (RTL4); bij United is alles mogelijk. Full service dienstverlening staat voorop. Daarnaast is het bedrijf vooruitstrevend en richt het zich ook steeds meer op televisie via het internet.

 Mercedes-Benz wagenpark
Voor reportages op locatie, zowel in Nederland als in het buitenland, vertrouwt United sterk op haar wagenpark dat geheel uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat. Afhankelijk van de productie worden bestelwagens, dan wel trucks ingezet voor het vervoer van de crew en het materiaal, zoals camera’s, microfoons, etc. Sinds de oprichting van het bedrijf wordt er naar volle tevredenheid met Stern Auto samengewerkt. Zo verzorgt de dealer ook het onderhoud van de reportagewagens en denkt men graag oplossingsgericht mee met de specifieke opdrachten van het bedrijf.

Stern Auto sponsort Sprinter
Ook deze zomer biedt Stern Auto United een passende mobiliteitsoplossing. De Hilversumse bedrijfswagendealer sponsort een Mercedes-Benz Sprinter die de hele maand juli met de United-crew en materialen zal rijden tijdens de Tour de France. Zoals elk jaar verzorgt Mart Smeets tijdens de Ronde van Frankrijk het programma ‘De Avondetappe’ voor de NOS. Voor de productie van dit programma zal dit jaar een nieuwe Sprinter meerijden met materiaalondersteuning.

Meer ruimte en meer comfort
United kwam zelf met het verzoek om een nieuw model Sprinter. Met name over de laadruimte die ruim voldoende plaats biedt is men bij United zeer te spreken. Ook het comfort is doorslaggevend geweest in de keuze voor de Sprinter. De standaard automatische versnellingsbak maakt het rijden voor de chauffeur niet alleen een stuk comfortabeler, ook zorgt het voor meer verkeersveiligheid.

 Vanaf 7 juli rijdt de Sprinter met Stern Auto bestickering bijna een maand lang mee in de Tour de France. In deze zware etappekoers moet het voor de Sprinter van Mercedes-Benz in ieder geval geen probleem om Parijs te halen.